Spor Beşiktaş'tan Ryan Babel açıklaması

Beşiktaş'tan Ryan Babel açıklaması

Paylaş
Beşiktaş'tan Ryan Babel açıklaması

Beşiktaş, Ryan Babel'le 2.5 yıllık anlaşmaya vardığını resmen açıkladı. Hollandalı yıldız transferinin ardından BJK TV'ye açıklamalarda bulundu

Umut Güner (As Başkan, Futbol Transfer Komitesi Başkanı, Vodafone Arena’dan Sorumlu.) ve Futbol A Takımı Direktörü Ali Naibi, Hollandalı futbolcu Ryan Babel ile bir araya geldi ve Babel Beşiktaş forması giyerek sözleşmeye imza attı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklama şöyle:

Ryan Babel ile aşağıdaki hususlarda sözleşme imzalanması konusunda anlaşmaya varılmıştır.

2016-2017 sezonunda 1.200.000 Avro,
2017-2018 sezonunda 2.100.000 Avro,
2018-2019 sezonunda 2.100.000 Avro Garanti Ücret,
Oynadığı Maçlarda Puan Başı 4.000 Avro ödenmesi

Beşiktaş Futbol A.Ş., İspanya'da Deportivo takımında forma giyen Ryan Babel’in transferi için görüşmelere başlandığını KAP’a bildirmiş, bu açıklamanın ardından Beşiktaş resmi internet sitesinden Hollandalı yıldızın sağlık kontrolünden geçtiği bilgisi de yayınlanmıştı.


"KAFAMDA HİÇ TEREDDÜT YOKTU"



Beşiktaş'ın yeni transferi Ryan Babel, siyah-beyazlı kulübün teklifini düşünmeden kabul ettiğini söyledi. Beşiktaş TV'ye konuşan Hollandalı futbolcu, Kasımpaşa'dan ayrıldığında siyah-beyazlılarla görüştüğünü ancak transferin o dönemde gerçekleşmediğini söyledi. Gecikmeli de olsa Beşiktaş'a imza attığı için mutlu oluduğunu ifade eden Babel, "Teklif geldiğinde kafamda hiçbir tereddüt yoktu. Böyle kaliteli bir takıma katıldığım için gerçekten çok mutluyum" dedi.

Heyecanlı olduğunu ifade eden Hollandalı futbolcu, siyah-beyazlı formayla büyük başarılar yaşamak istediğini söyledi.

Taraftara da mesaj gönderen Babel, "Umarım sezonun ikinci yarısında benim de yapacağım katkılarla hep birlikte büyük başarılar elde edeceğiz. Büyük bir katkı yapabileceğime inanıyorum. Taraftarlarımıza da şunu söylemek istiyorum; ‘Bazen takımın zorlandığı anlar olur, bazen takımın taraftarın desteğine daha çok ihtiyacı olduğu anlar olur. Biz onlardan iyi günde de, kötü günde de her zaman ellerinde gelen en büyük desteği bekliyoruz.” diye konuştu.

"İKİ ÖNE ÇIKAN ÖZELLİĞİM VAR"



Babel Beşiktaş'ta hangi mevkide görev yapacağı yönündeki soruya, "Öne çıkan iki özelliğim var. Birincisi hücum gücüm, ikincisi şut kalitem. Hücum bölgesinde, sağ tarafta, sol tarafta ve forvet arkasında oynayabilirim" yanıtını verdi.


RYAN BABEL KİMDİR?



30 yaşındaki, 1.87 boyundaki Hollandalı yıldız 42 kez giydiği Hollanda Milli Takımıformasıyla 5 gol attı. 2013-2015 yılları arasında ülkemizde Kasımpaşa forması giyen Ryan Babel, Liverpool, Ajax, Hoffenheim ve Al Ain formaları da giymişti.

Haberin Devamı