Gündem Beşiktaş-Trabzon maçında bir ilk!

Beşiktaş-Trabzon maçında bir ilk!

Paylaş
Beşiktaş-Trabzon maçında bir ilk!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, sporda şiddetin önlenmesi için 2013-14 sezonuna kameralı güvenlik sistem ile elektronik bilet uygulaması yetiştirileceğini ve ilk olarak Beşiktaş Trabzon derbisinde test edileceğini söyledi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, geçen yılki ziyareti sırasında, kendisine ’Kralsın" diyerek, boynuna sarılan ve konuşmalarıyla kahkahaya boğan 11 yaşındaki Selahi Varol’un sünnetine katılmak için Marmaris’e geldi.

Cuma Namazı’nı Yeni Cami’de kılan Bakan Kılıç, namaz çıkışında esnafla bayramlaştı. Daha sonra Ak Parti Marmaris İlçe Teşkilatı’na geçen Bakan Kılıç, partililere seslendi. AK Parti Hükümetleri’nin turizm politikalarını destekleyen yaklaşımları, turizm yatırımlarına yönelik çok ciddi bir etki yarattığını belirten Bakan Kılıç, "Turizm yatırımları sayesinde Marmaris, bugün bayram günü olmasına rağmen sokaklar cıvıl cıvıl. Hem Türkiye ve hem de yurt dışından binlerce insanımız Marmaris sokaklarında. Bu gerçekten gelecek adına umut vadeden bir durum.

Ama ayrıca gönül arzu eder ki Marmaris, Türkiye’nin vitrini olan Marmaris buraya gelen her yerli ve yabancı turistle birlikte bütün dünyaya Türkiye’nin o güzel ve gülen yüzünü gösteren bir etki yaratabilsin. Bunun için de biraz yerel yönetim hizmetlerine odaklanmak lazım. Bunun için daha çevreci yaklaşımlar geliştirmek lazım" dedi.

Bakan Kılıç, Marmaris’in kalkınması, gelişmesi ve kentleşmesi yolunda özel ve güzel nitelikli adımlar atılması gerektiğini de belirtip, "Hem insanlarına daha fazla kazandıran hem insanlarına daha fazla mutluluk aşılayan hem de Türkiye’nin tanıtımına bugün olduğundan daha fazla katkı yapan bir şehir olacak" diye konuştu.

BÜYÜK İSİMLER YÖNETMELİ

Muğla’nın yerel seçimlerle birlikte büyükşehir olacağını hatırlatan Bakan Kılıç, şunları söyledi: "Dağ yollarından, kalkınma planlarına kadar büyükşehir belediye başkanlığı belirleyecek. Dolayısıyla 2014 Mart ayında yapılacak belediye başkanlığı seçimi çok kritik, önemli, çok özenle üzerinde durulması gereken bir seçim. Kent tarihinde ilk kez büyükşehir statüsüne geçmiş olacak. Muğla’nın geleceğine yönelik bütün müşterek tercihlerimizi kullanacağımız bir oyla hayata geçirmiş olacaksınız. Ne demek istediğimi çok iyi anlıyorsunuz. Büyükşehrin büyük hedefleri, büyük projeleri olmalı, büyük isimler yönetmeli."

ÇÖZÜM SÜRECİNİN ÖZÜ ÖNEMLİ

Türkiye’nin önemli bir çözüm süreci içinde olduğunu da değinen Bakan Kılıç, "İstiyoruz ki analar ağlamasın. Kimse terörle mücadeleye evlat bağışlamasın. Vatan sana canım feda. Her Türk asker doğar. Bu vatan için, bu bayrak için, bu devlet için, bu millet için ölmeye bugün değil, dünden razıyız. Ama yaşamak varken ölmek, ölüm seçenek olmamalı. Eğer ölümler olmadan, eğer şehit cenazeleri gelmeden terör meselesini çözebiliyorsak bu sorunu çözüme kavuşturabilmek için elimizden gelen bütün gayreti sarf etmeliyiz. Çözüm sürecinin özü budur" dedi.

Çözüm sürecini sabote etmek isteyenlerinde olacağını öne süren Kılıç, şöyle devam etti:

"Ama buna rağmen bizler tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancı doğrultusunda terör belasından ebediyen kurtulmak için sonuna kadar çözüm sürecine sahip çıkacak ve destek vereceğiz. Tüm umutlar tükeninceye kadar çözüm için mücadelemizi sürdüreceğiz ki analar ağlamasın, camilerin musalla taşından cenazeler kalkmasın, birileri şehitlerimizin cenazelerini istismar etmeye kalkışmasın. Bu bizim için önemli. Burada biz bir tavır ortaya koyuyoruz. 30 senedir bu ülke terörle mücadele ediyor ve bu ülke insanları teröre 30 senedir kurban veriyor.

Kaynaklarını teröre kurban veriyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki büyüme imkanlarını teröre kurban veriyor. Bundan dolayı bölgedeki insanlarımız sokağından, köyü öve yaylasından göç etmek zorunda kalıyor. İnsanlar hayvan ve davarlarını kaybediyor. Herkesin toprağıyla barışık yaşayabilmesi, toprağında üretime devam edebilmesi, herkesin büyük ve küçükbaş hayvanlarının üretimine devam edebilmesi, üretime, yaylası, köyü ve evinde devam edebilmesi için bu terör belasından Türkiye’nin kurtulması lazım. Hepimiz aynı devletin evlatlarıyız. Türk’ü Kürt’ten, Kürdü Arap’tan, Arap’ı Arnavut’tan ayıramayız. Yeter ki tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet diyelim. Ülkemizin üzerinde oyun oynamak isteyenlerin numaraları bitmez. Ama biz bu provokasyonların hiç birine boyun eğmeyeceğiz."

SPOR POLİSİ GELİYOR


Gazetecilerin spor sahalarındaki terör ve güvenlikle ilgili sorularına ise Bakan Kılıç, "6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesiyle İlgili Kanun, stat, saha ve salonlarda harfiyen uygulanacak. En küçük bir taviz verilmeyecek. 2013-14 sezonunda kameralı güvenlik ile elektronik bilet sistemlerine geçilecek. Spor savcıları görevde. Ayrıca güvenlik birimleri salon ve sahaların dışında mutlaka görev yapacakları gibi gerektiği anda içeride de önlemlerini alacaklardır. Saha ve salonlar eylem ve taşkınlık yeri değil. Kimsenin suç işlemesini, stat dışında kalmasını, kimsenin kanuni yaptırımlara maruz kalarak sabıkalı konuma gelmesini kesinlikle arzu etmiyoruz. Spor barış, sevgi ve kardeşlik demektir.

Özel güvenlik konusunu şu an gözden geçiriyoruz. Şu anda bunları kulüplerin kendisi karşılıyor ve bu güvenliklerin stada sokulmaması gereken şeyler konusunda yasakları harfiyen uygulamıyorlar. İçeriye şişe, çakmak ve kesici, delici aletler sokuluyor. Güvenlik tedbirlerinin tam olarak alınamadığıyla ilgili polisin tespitleri var. Gerekirse özel güvenlik hakkında yasal işlemler uygulanacak. İçişleri Bakanlığı’nın aldığı bir karar var. Bu tür olaylara artık kendi içinde oluşturacağı özel polis birimi bakacak. Bu önümüzdeki sene hizmete girer diye düşünüyorum. Belki ilk etapta özel güvenlik görevlileri ile bu ekip birlikte görev yapacak. Eğer özel güvenlikçilerdeki bu endişemiz ortadan kalkmazsa o zaman onlar bu görevden çekilip yeni kurulan birim bu göreve bakacak. 2013-14 sezonuna kameralı güvenlik sistem ile elektronik bilet uygulaması yetişecek ve ilk olarak Beşiktaş Trabzon derbisinde test edilecek. Koruma görevlisi ise önümüzdeki sezona yetişecek" diye yanıt verdi.

Tribünlerdeki kötü tezahurat ve küfürün körüklenmemesini de isteyen Bakan Kılıç, Avrupa Kupaları’nda mücadele edecek üç takıma da başarı diledi.

BAKAN’A DAMDA YATALIM ÖNERİSİ

Bakan Kılıç daha sonra Selahi Varol’un sünnet törenine katılmak üzere İçmeler Beldesi’ndeki Gölenye Meydanı’ndaki restorana geçti. Selahi, kirvesi olan Bakan Kılıç’ı ailesiyle kapıda karşıladı. Bakan Kılıç, daha sonra salonda kendisi için hazırlanan masaya oturdu. Bakan Kılıç’a Selahi’nin annesi tarafından hazırlanan içli köfteden ikram edildi. Daha sonra sünnet çocuğu Selahi’nin yanına giden Bakan Kılıç, tam Cumhuriyet altını taktı. Teşekkür eden Selahi, Bakan Kılıç’a, "Geçen gelişinizde, evimize davet etmiştim. Gelmediniz. bu akşam, bize gelin, birlikte damda yatalım" önerisinde bulundu. Bunun üzerine Bakan Kılıç, "Bugün de beni mazur gör. Sen şu sünnet telaşını atlat. İlerleyen zamanda bir gün gelip, size misafir olurum" dedi.

Bakan Kılıç, daha sonra bayram nedeniyle Gölenye Meydanı’nda Gençlik ve Spor İl müdürlüğü tarafından kurulan ve başarılı sporcuların gösteri sunduğu standları gezdi.


Mustafa SARIİPEK/ MARMARİS,(Muğla),(DHA)

Haberin Devamı