Spor Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda?

Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda?

Paylaş
Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda?

Süper Toto Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş, ezeli rakibi Trabzonspor'u ağırlıyor. Siyah- Beyazlı kulüp kötü gidişatına bu maçla son vermek isterken Trabzonspor ise galibiyet serisine devam etmek istiyor. Peki, Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman? Saat kaçta, hangi kanalda?

Süper Lig'de derbi heyecanı... Kara Kartal, Karedeniz Fırtınası'nı ağırlıyor. İki takımın da puan durumu 25 ve amaç mücadeleden galip gelerek 2. sıraya yerleşmek... Beşiktaş, Bordo-Mavili ekibi yenerek Avrupa'daki hüsranı unutturmanın peşinde... Trabzonspor ise galibiyet serisini 4'e çıkarmak istiyor.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR MAÇI NE ZAMAN?

Beşiktaş Trabzonspor maçı bu akşam saat 19.00'da Vodafone Arena'da oynanacak. Mücadeleyi hakem Halil Umut Meler yönetecek. Karşılaşma beIN SPORTS 1 kanalından naklen yayınlanacak.

MUHTEMEL 11'LER

Beşiktaş: Karius, Gökhan,Necip, Vida, Adriano, Medel, Atiba, Quaresma, Ljajic, Mustafa (Lens), Güven

Trabzonspor: Uğurcan, Pereira, Hosseini, Toure, Novak, Onazi, Sosa, Yusuf, Abdülkadir, Anthony, Rodallega

PEPE, BABEL VE ROCO YOK

Beşiktaş’ta sakatlıkları süren Pepe, Ryan Babel ve Enzo Roco, yarınki karşılaşmada da görev alamayacak.

Caner Erkin ise takımla çalışmalara başlamasına rağmen teknik direktör Şenol Güneş’in Trabzonspor karşısında deneyimli isme şans vermesi beklenmiyor.

Haberin Devamı

Sakatlıkları nedeniyle UEFA Avrupa Ligi’ndeki Malmö maçında oynayamayan Gökhan Gönül ve Jeremain Lens, Trabzonspor karşılaşması için gerçekleştirilen ilk idmana katıldı.

FORVET HATTINDA SIKINTI VAR

Beşiktaş, Trabzonspor ile yapacağı önemli karşılaşma öncesi forvet hattında sıkıntı yaşıyor. Sezon başından beri bu bölgedeki sorunlarını gideremeyen siyah-beyazlı ekipte Vagner Love, Mustafa Pektemek, Güven Yalçın ve Cyle Larin beklentileri karşılayamadı.

HUTCHINSON REKOR İÇİN FORMA BEKLİYOR

Siyah-beyazlıların Kanadalı oyuncusu Atiba Hutchinson, rekor için teknik direktör Şenol Güneş’ten forma bekleyecek.

Beşiktaş’ta 6. yılını geçiren 35 yaşındaki oyuncu, siyah-beyazlı formayla toplam 156 lig maçında görev aldı. Kanadalı oyuncu, Galatasaray ile yapılan derbide 156. kez sahada yer aldı ve Beşiktaş’ta en fazla lig maçına çıkan yabancı oyuncu rekorunu Çek Tomas Sivok ile paylaştı.

Geçen haftaki Aytemiz Alanyaspor maçında oynama şansı bulamayan Hutchinson, Şenol Güneş’in Trabzonspor karşısında oynatması halinde 157. lig maçına çıkacak ve Beşiktaş’ın ligde en çok forma giyen yabancı ismi olacak.

ADRIANO SARI KART CEZA SINIRINDA

Beşiktaş’ta üç sarı kartı bulunan Adriano Correia, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Süper Lig’de bu sezon Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Çaykur Rizespor ve Galatasaray maçlarında sarı kart gören Adriano, yarınki mücadelede de aynı durumu yaşarsa ilk yarının son haftasında Kasımpaşa karşısında cezalı duruma düşecek.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR'DA HEDEF 3. DERBİ GALİBİYETİ

Spor Toto Süper Lig’de oynadığı son 3 maçını kazanan Trabzonspor, yarın deplasmanda karşılaşacağı Beşiktaş mücadelesinden de galibiyetle ayrılarak hem seriyi sürdürmeyi, hem de bu sezon üçüncü derbi maçından da 3 puanla ayrılmayı hedefliyor.

Ligde yakaladığı çıkışla üst sıralarda kendine yer edinen bordo-mavililer, 16’ncı hafta mücadelesinde yarın deplasmanda Beşiktaş’a konuk olacak. Trabzonspor bu maçı da kazanarak galibiyet serisini sürdürüp üst sıralarda yerini sağlamlaştırmayı, ayrıca bu sezon üçüncü derbi maçından da 3 puanla ayrılmayı hedefliyor. Vodafone Park’ta saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Bordo-mavililerde teknik direktör Ünal Karaman’ın, son oynanan ve 3-0 kazanılan Atiker Konyaspor maçındaki 11’ini koruyarak Beşiktaş karşısına da aynı 11 ile başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ İLE 91. RANDEVU

Trabzonspor ile Beşiktaş, yarın oynayacakları maçla birlikte ligde 91’inci kez karşı karşıya gelecek. Ligde iki takım arasında bugüne kadar oynanan 90 maçta Trabzonspor’un 32, Beşiktaş’ın 36 galibiyeti bulunuyor. 22 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor söz konusu maçlarda 95 gol atarken, kalesinde 127 gol gördü.

TRABZONSPOR 8 SEZON SONRA İLK PEŞİNDE

Bu sezon ligde Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadığı iki maçı da kazanan Trabzonspor, bu maçtan da galip ayrılırsa, 2010-11 sezonundan sonra ilk kez bir sezonda üç derbi galibiyeti almayı başaracak.

PEREIRA KART SINIRINDA

Trabzonspor’da bu maç öncesi sağ bek oyuncusu Joao Pereira 3 sarı kart ile ceza sınırında yer alıyor. Pereira bu maçta kart görürse ilk yarının son maçında Çaykur Rizespor karşısında forma giyemeyecek.

BEŞİTAŞ İLE TRABZONSPOR 127'NCİ RANDEVUDA

Spor Toto Süper Ligin 16. haftasında Beşiktaş ile Trabzonspor 127. kez karşı karşıya gelecekler.

Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle 11 Ekim 1973'te başlayan 45 yıllık rekabette, geride kalan 126 karşılaşmanın 53'nü Beşiktaş, 43'ünü Trabzonspor kazandı, 30 maçta ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah-beyazlıların 173 golüne, bordo-mavililer 135 golle karşılık verdi.

Haberin Devamı

LİGDE 901 MAÇ YAPTILAR

Beşiktaş ve Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'deki 91 randevularına hazırlanıyorlar. İki takım arasında oynanan 90 maçta siyah-beyazlıların 36-32 üstünlüğü bulunuyor. 22 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Ligde Beşiktaş'ın attığı 128 gole, Trabzonspor 97 golle karşılık verdi.

İSTANBUL'DA BEŞİKTAŞ FARKI

Beşiktaş, ev sahibi takım sıfatıyla İstanbul'da yaptığı maçlarda rakibine büyük üstünlük kurdu. İki takım İstanbul'da resmi ve özel 62 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda siyah-beyazlılar 32, bordo-mavililer 13 kez sahadan galip ayrılırken, taraflar 17 maçta ise eşitliği bozamadı. İstanbul'da Beşiktaş 99, Trabzonspor ise 45 gol attı. Siyah-beyazlılar, 2014-2015 sezonunda, Vodafone Park'ın yapımı nedeniyle Trabzonspor'u Konya'da ağırlamış, maçı 3-0 da kazanmıştı. Beşiktaş, İstanbul'da genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıttı. Ligde iki takım arasında İstanbul'da toplam 44 maç oynandı. Bunların 20'sini Beşiktaş, 12'sini Trabzonspor kazandı, 12 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Siyah-beyazlıların 69 golüne karşılık, bordo-mavililer 35 gol attı.