Spor Beşiktaş ve Galatasaray elinden kaçırdı!

Beşiktaş ve Galatasaray elinden kaçırdı!

Paylaş
Beşiktaş ve Galatasaray elinden kaçırdı!

Almanya'da top koşturan Kerem Demirbay'ın daha önce Galatasaray ve Beşiktaş'a teklif edildiği ortaya çıktı

Hoffenheim forması altında oynadığı futbolla alkışlanan 23 yaşındaki gurbetçi yıldızın 2012’de Galatasaray'a, geçen yıl ara transferde Beşiktaş'a önerildiği belirlendi. Cim-Bom, Kerem Demirbay'la hiç ilgilenmedi, siyah-beyazlıların ise 1 milyon euro bonservisle alabilecekleri oyuncuyu elden kaçırdıkları öğrenildi.

Almanya ile Türkiye arasında krize neden olan ve Bundesliga’da Hoffenheim formasıyla çok başarılı bir performans sergileyen 23 yaşındaki Kerem Demirbay’ın uzun zaman önce Türk kulüplerinin gündemine geldiği ortaya çıktı.

ÖNCE GALATASARAY SONRA BEŞİKTAŞ


İlk olarak Galatasaray’ın Eski Şef Scoutu Mahmut Alpaslan tarafından 2012 yılında sarı-kırmızılı kulübe önerilen Kerem’in o tarihte kadroda düşünülmediği belirlendi. Borussia Dortmund altyapısındayken Cim-Bom’un kapısından dönen Kerem Demirbay daha sonra Beşiktaş’a teklif edildi. Tolgay Arslan’ın Beşiktaş’a transfer edildiği 2015 yılı ara transfer döneminde hiçbir kulübe bağlı olmayan Mahmut Alpaslan’ın o günlerde siyah-beyazlılara Kerem’i de tavsiye ettiği aktarıldı.

Galatasaray’ın aksine Kerem Demirbay ile ilgilenen ve yeni sezon transfer çalışmalarına dahil eden Beşiktaş Yönetimi, Türkiye ve Almanya’nın bu oyuncuya milli forma giydirmeye çalışmaları nedeniyle sıkıntı yaşadı. Emre Mor’u da büyük gizlilik içinde takip ederken, milli gündem nedeniyle Borussia Dortmund’a kaptıran siyah-beyazlı yönetimin, Kerem Demirbay’ı kadrosuna katma şansının da bir hayli azaldığı vurgulandı.

Öte yandan Almanya kaynaklı haberlere göre ay-yıldızlı formaya sıcak bakan Kerem Demirbay için eski kulübü Borussia Dortmund’un devreye gireceği iddia edildi. Beşiktaş’a önerildiği sırada bonservis bedeli 1 milyon euro olan bu oyuncu için diğer büyük Alman kulüplerinin de istekli oldukları savunuldu.

Kaynak: Skorer



Haberin Devamı