Spor Beşiktaş'ı ürküten borç

Beşiktaş'ı ürküten borç

Paylaş
Beşiktaş'ı ürküten borç

Kongre öncesi yönetimin “181 milyon lira” dediği bütçe açığının 420 milyonu bulduğu öne sürüldü

Cumhuriyet gazetesinden Sami Gürel'in haberine göre, Beşiktaş’ta 31 Ocak’ta yapılacak seçimli olağan kongre öncesi Başkan Yıldırım Demirören ve yönetim ibra edilmeme riskiyle karşı karşıya... Muhalefetin ağır eleştirilerine maruz kalan yönetim, seçim için çalışmalarını sürdürürken kulübün gün geçtikçe artan borçları tehlike sinyalleri veriyor. Kasım ayındaki Olağan Divan Kurulu toplantısında Siyah - Beyazlı kulübün toplam borcu 181 milyon TL olarak açıklanırken gerçek açığın yaklaşık 400 milyon TL’ye yaklaştığı belirtiliyor. Del Bosque davasından 8.5 milyon Avro kaybeden Beşiktaş, geçmiş dönemdeki başarısız transfer kayıplarına bu sezon da harcadığı 23 milyon Avro’yu ekleyince camiaya yakın çevreler “Yine servet saçıldı” yorumunda bulundu. 60 milyon TL’si Başkan Demirören’e olmak üzere açıklanan 181 milyon TL borcun gerçek rakam olmadığını savunan muhalefetteki isimler “Gelecek yıldaki tüm gelirlerin hesaplandığını ancak giderlerin katılmadığını ve borçların bilançolara yansıtılmadığını” savundu.

Haberin Devamı

Aksu: Borç 420 milyon

Siyah - Beyazlıların ayrıca bekleyen 100’e yakın alacak-verecek dosyası da anlaşılmaz bir durum olarak değerlendirildi. Demirören’in başkanlık yarışındaki en büyük rakibi Murat Aksu’nun ekibindeki mali danışmanlar borcunun 420 milyon TL’lere ulaştığını ve böyle giderse kulübün geleceğinin satılacağını ifade etti.

Demirören’in devam etmesi halinde borçların katlanarak faciaya doğru sürükleneceğine dikkat çeken Aksu “Kayyum dahil, olacakların büyüklüğünü kimse hesap edemez” dedi.

Orman: Borç 330 milyon

Muhalefetin önemli isimlerinden Fikret Orman ise Beşiktaş’ın 2004’ten bu yana yaklaşık 16 milyon dolar olan borcunun 330 milyon TL’lere ulaştığını belirterek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Fikret Orman “Bu kontratlarla, bu gidişatla daha vahim bir yere geleceğiz. Artık çıkış için proje falan kalmadı. Kaynakların hepsi tükendi. Beşiktaş’ın mali ve idari açıdan inanılmaz bir devrime ihtiyacı var. Aday olacak insanın taahhüt edeceği şeyin, ‘Kan, gözyaşı ve ölüm’ olması lazım. Bunun haricindeki şeyler benim açımdan doğru olan şeyler değildir” diye konuştu.