Spor Beşiktaş'ın gözü Bielsa'da

Beşiktaş'ın gözü Bielsa'da

Paylaş
Beşiktaş'ın gözü Bielsa'da

Beşiktaş yönetimi, Atletic Bilbao'yu UEFA Avrupa Ligi'nde finale çıkartan 56 yaşındaki çılgın lakaplı Marcelo Bielsa için girişimlere başladı

Beşiktaş, teknik direktör arayışlarına hız verdi. Teknik direktör Tayfur Havutçu konusunda kararsız bir tutum sergileyen siyah-beyazlılar, şimdi de gözünü Athletic Bilbao'nun Arjantinli hocası Marcelo Bielsa'ya çevirdi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili olarak haber1903'e konuşan Beşiktaşlı bir yönetici, "Özellikle altyapıya önem veren, İspanya, Almanya ve Fransa Ligi'nde tecrübesi olan bir hoca bakıyoruz. Athletic Bilbao'nun çalıştırıcısı Bielsa tercihlerimizin arasında ilk sırada. Kendisi daha önce Şili Milli Takımı'nda görev yapmış. Ancak henüz 'anlaştık' diye bir şey yok. Eğer olursa Tayfur hoca ile yollarımızı ayıracağız" ifadesini kullandı.

EN İYİ MİLLİ TAKIM HOCASI SEÇİLDİ

56 yaşındaki Marcelo Bielsa geçtiğimiz sezon imza attığı La Liga ekiplerinden Athletic Bilbao'ya bu yıl Avrupa Ligi'nde final oynatma başarısını gösterdi.

Finalde Atletico Madrid'e 3-0 kaybeden Bask temsilcisi, 25 Mayıs'ta ise Kral Kupası finalinde Barcelona'ya karşı mücadele verecek.

Kariyeri boyunca Newell's Old Boys, Atlas, America, Velez, Espanyol, Arjantin Milli Takımı, Şili Milli Takımı ve Athletic Bilbao'yu çalıştıran Bielsa; Arjantin ile 2004 Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazandı. 2001 yılında IFFHS tarafından 'Dünyanın En İyi Ulusal Takım Teknik Direktörü' seçilen Bielsa'nın lakabı ise 'Çılgın'.

CUPER SESLERİ

Beşiktaş yönetimi dün toplanıp hoca konusunu da masaya yatırırken, bazı yöneticilerin Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper ismini ortaya attığı ortaya çıktı. Bu konuda girişim yapılması istenirken, Orman'ın süre istediği dile getirildi.

RALF RANGNİCK SÜRPRİZİ

Beşiktaş'ta yabancı teknik direktör adaylarına bir yenisi daha eklendi. Biliç'in Lokomotif Moskova'ya gitmesinin ardından, Bilbao'nun hocası Marcelo Bielsa'dan da olumsuz yanıt alınması durumunda Alman teknik adam Ralf Rangnick'e teklif sunulacağı öğrenildi.

Taktik ve analiz uzmanı olduğu için 'profesör' lakabı takılan Rangnick, Mart 2011'de Magath'ın yerine Schalke'ye geldi ancak altı ay sonra yorgun olduğunu belirterek kulüpten ayrıldı.

Haberin Devamı