Spor Beşiktaş'ın muhtemel 11'i

Beşiktaş'ın muhtemel 11'i

Paylaş
Beşiktaş'ın muhtemel 11'i

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında yarın Akhisar Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacak.

Manisa 19 Mayıs Stadı’nda oynanacak ve saat 19.45’te başlayacak maçta, hakem Bülent Yıldırım görev yapacak.

Ligin 30. haftasında Gaziantespor’la 1-1 berabere kalarak kritik bir puan kaybı yaşayan ve zirveyi Galatasaray’a kaptırmasının yanı sıra puan cetvelinde de üçüncü sıraya kadar gerileyen Beşiktaş, Akhisar Belediyespor karşısında kazanarak şampiyonluk umutlarını son 3 haftaya taşımayı amaçlıyor.

Lider Galatasaray’ın, deplasmanda Mersin İdmanyurdu’nu 1-0 yendiği haftada puan kaybına tahammülü olmayan siyah-beyazlılar, haftayı 3 puanla kapatarak zirve takibini sürdürmek istiyor.

Deplasmandaki son 2 maçını kazandı

Beşiktaş, deplasmanda oynadığı son iki lig maçını kazandı.

Ligin 27. haftasında Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda Kasımpaşa’yı 5-1 yenen siyah-beyazlılar, 29. hafta mücadelesinde ise Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Trabzonspor’u 2-0 mağlup etmişti.

Beşiktaş, deplasmandaki son puan kaybını ligin 25. haftasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe’ye karşı 1-0’lık skorla almıştı.

Kart sınırındaki oyuncular

Beşiktaş’ın, Akhisar Belediyespor ile yapacağı karşılaşma öncesinde Demba Ba, İsmail Köybaşı ve Kerim Frei, sarı kart sınırında bulunuyor.

Bu iki oyuncu yarınki karşılaşmada kart gördükleri takdirde 32. haftada Torku Konyaspor ile yapılacak karşılaşmada cezalı duruma düşecekler.

Sakatlıkları nedeniyle bireysel çalışmalarını sürdüren Tolga Zengin de 3 sarı kartıyla ceza sınırında yer alıyor.

Veli Kavlak ve Tolga Zengin’in sakatlığı sürüyor

Beşiktaş’ta Akhisar Belediyespor maçı öncesi Veli Kavlak ve Tolga Zengin’in sakatlıkları sürüyor.

Fenerbahçe derbisinde sakatlanan Tolga, yarınki karşılaşmada da takımını yalnız bırakacak. Tecrübeli kaleci, çalışmalarını takımdan ayrı sürdürüyor.

Omzundan yaşadığı sakatlığıyla ilgili kontrol amaçlı Avusturya’da bulunan Veli de Akhisar Belediyespor maçında görev yapamayacak.

Beşiktaş’ın, Akhisar Belediyespor karşısında sahaya şu 11’le çıkması bekleniyor:

Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Sivok, Ersan Gülüm, Motta, Gökhan Töre, Hutchinson, Tolgay Arslan, Sosa, Olcay Şahan, Demba Ba.

Akhisar Belediyespor galibiyete hasret

Beşiktaş’ı konuk edecek Akhisar Belediyespor, ligde 4 haftadır galip gelemiyor.

Ligdeki son galibiyetini 26. haftada Gaziantepspor’la oynadığı ve 3-0 kazandığı maçta alan Akhisar Belediyespor, bu maçın ardından oynadığı 4 karşılaşmada 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

Ligin 27. haftasında Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Ege temsilcisi, 28. haftada Torku Konyaspor’a 2-1, 29. haftada da Galatasaray’a 2-0’lık skorlarla kaybetti. Akhisar Belediyespor, 29. haftada ise deplasmanda Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kaldı.

Akhisar Belediyespor’da kırmızı kart cezalısı Custodio ile kadro dışı bırakılan Gekas, Beşiktaş karşısında takımdaki yerlerini alamayacak.

AA

Haberin Devamı