Spor Beşiktaş'ın potadaki rakibi belli oldu

Beşiktaş'ın potadaki rakibi belli oldu

Paylaş
Beşiktaş'ın potadaki rakibi belli oldu

Beko Basketbol Ligi Play Off yarı final serisi 5. maçında Banvit'i 77-72 deviren Anadolu Efes, finalde Beşiktaş Milangaz'ın rakibi oldu

Beko Basketbol Ligi play-off yarı finalinde Anadolu Efes, Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu’nda Banvit’i 77-72’lik skorla mağlup ederek adını finale yazdırdı. Seriyi 3-2 kazanan Anadolu Efes, Beko Basketbol Ligi finalinde, Galatasaray Medical Park’ı saf dışı bırakan Beşiktaş Milangaz ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

SALON: Kara Ali Acar Spor Salonu

BANVİT (72): Erkan Veyseloğlu 10 (1 ribaund), Serkan Erdoğan 14 (3 ribaund- 3 asist), Barış Ermiş 2 (5 ribaund- 3 asist), Lance Williams 2 (1 asist), Charles Davis 7 (5 ribaund- 1 asist), İzzet Türkyılmaz, Keith Simmons (3 ribaund), Kalin Lucas 20 (5 asist), Cemal Nalga 4 (3 ribaund), Clifford Hammonds 4 (2 ribaund), Kenan Bajramovic 9 (5 ribaund)

ANADOLU EFES (77): Doğuş Balbay 2 (4 ribaund- 1 asist), Tarence Kinsey 6 (5 ribaund- 2 asist), Kerem Tunçeri 11 (1 ribaund- 2 asist), Cenk Akyol 4 (3 ribaund), Kerem Gönlüm 17 (9 ribaund), Esteban Batista 9 (6 ribaund), Dusko Savanovic 10 (4 ribaund), Ermal Kurtoğlu 5, Sinan Güler, Oliver Lafayette 7 (3 asist), Stanko Barac 6 (3 ribaund- 2 asist)

Haberin Devamı

1.PERİYOT: 15-19
2.PERİYOT: 21-20
3.PERİYOT: 19-15
4.PERİYOT: 17-23


MAÇTAN NOTLAR

Erkan Veyseloğlu’nun sayılarıyla oyuna başlayan Banvit karşısında konuk ekip, Ermal Kurtoğlu, Dusko Savanovic Tarence Kinsey ve Kerem Tunçeri dörtlüsünün 11 sayısıyla 4.dakikaya 4-11 üstün girdi. Lance Williams’ın asistinde Erkan ile hücumdaki suskunluğunu bozan Bandırma temsilcisi, savunmadaki direncini de arttırarak oyuna ortak oldu. Ancak ilk periyotu Anadolu Efes, Esteban Batista ve Cenk Akyol’un sayılarıyla 15-19 önde tamamladı. Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci periyotta Lacivert Beyazlılar Batista ve Cenk ile skor üretti. Cliff Hammomds ve Serkan Erdoğan ikilisiyle hücumları değerlendiren Banvit, buna karşın savunmada rakibini durdurmakta zorlandı. Anadolu Efes, devre sonunda da soyunma odasına 3 sayı farkla 36-39 üstün giden taraf oldu.

Üçüncü periyotun ilk dakikalarında iki takımda hücumda skor bulmakta zorlandı. Savunmaların ön plana çıktığı bu dakikalarda Bandırma temsilcisi, Kalin Lucas’ın üç sayılık basketi ve bir hücum sonrasında da Serkan Erdoğan’ın orta mesafe isabetiyle skoru eşitledi (42-42). Dusko Savanovic’in basketiyle yeniden skor üreten Anadolu Efes karşısında boyalı alanı etkili kullanan Banvit, dış atışlarda da Lucas ile isabetler buldu. Üçüncü periyotu Banvit, Kenan Bajramovic’in üç sayılık basketiyle 55-54 önde tamamladı. Mücadelenin final periyotunda tempo yükselirken, boyalı alanda Kerem Gönlüm ile Stanko Barac’ı iyi kullanan Anadolu Efes, Tarence Kinsey’in de turnikesiyle 5 sayılık farkı yakaladı (59-64). Mola alan Banvit, rakibinin hızını keserken, hücumda da Bajramovic ile Serkan’ın sayılarıyla 37.dakikada 67-66 öne geçti. Büyük bir çekişmeye sahne olan son bölümde 39.dakikaya Oliver Lafayette’in üç sayılık basketiyle önde giren Anadolu Efes, Kalin Lucas’ın kaçırdığı turnike sonrasında taktik faulleri değerlendirdi ve karşılaşmadan da 72-77 galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı