Spor Beşiktaşlı futbolcular 9'da 9 yapmak istiyor

Beşiktaşlı futbolcular 9'da 9 yapmak istiyor

Paylaş
Beşiktaşlı futbolcular 9'da 9 yapmak istiyor

Beşiktaşlı futbolcular Cenk Tosun ve Cenk Gönen, Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Petroleum İstanbul Fuarı’nda yer alan Lukoil firmasının standını ziyaret eden siyah-beyazlı futbolculardan Cenk Tosun ile Cenk Gönen, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Milli maçlar nedeniyle ligi verilen arada iyi hazırlandıklarını belirten Cenk Tosun, "İstanbul Başakşehir maçına yüzde 100 hazırız. Artık kritik dönemler geldi. Bizim hedefimiz 9’da 9 yapmak. Son 9 maçta daha az hata yapan şampiyon olacak. İnşallah sezon sonunda şampiyon biz olacağız" dedi.

Siyah-beyazlı forvet oyuncusu, motivasyon anlamında iyi bir seviyede olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz hazırız, inşallah İstanbul Başakşehir maçında bunu göstereceğiz. Taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. İnşallah kalan 9 maçımızda da bize destek çıkacaklardır. Onlar bizim için itici güç. Onlar stada gelip, destek verdikleri sürece yenemeyeceğimiz takım yok. Onlar bizim için çok önemli. Kendi maçlarımıza odaklandık. 9’da 9 yapmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bunu yaparsak ligi şampiyon bitireceğimizi düşünüyorum."

Cenk Tosun, topuğunda yaşadığı sakatlık nedeniyle bir süre takımdan ayrı kaldığını hatırlatarak, "Bu bölgede kan dolaşımı az olduğu için zor bir dönem geçirdim. 1,5 aylık bir tedavi dönemi oldu. Milli takım arası bana iyi geldi. Kondisyon depoladım. Hocanın şimdiki süreçte bana daha fazla ihtiyacı olduğunu biliyorum. Mustafa’nın sakatlanmasıyla artık forvette Demba Ba ile ben kaldık. Bana şans geldikçe, ben de elimden geleni yapacağımı söyleyebilirim" diye konuştu.

Cenk Gönen: "9 maçımızı da kazanacak güce sahibiz"

Siyah-beyazlı takımın kalecisi Cenk Gönen, Spor Toto Süper Lig’de kalan 9 maçlarını da kazanabilecek güce sahip olduklarını dile getirdi.

Cenk, sakatlığının geçtiğini ve hafta başından itibaren antrenmanlara başladığını belirterek, "Hocam görev verdiği taktirde pazartesi günkü maçta oynayabilecek durumdayım. Artık son düzlükteyiz. En az hata yapan takım ipi göğüsleyecektir. Biz diğer takımların ne yaptığından çok kendi yaptıklarımıza odaklanıyoruz. Mental, fiziki, teknik ve taktik açıdan artık her şeyimizi yansıtıp ligin sonunda ipi göğüsleyen taraf olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Club Brugge ve Fenerbahçe karşısında aldıkları mağlubiyetin takım üzerindeki etkilerine yönelik bir soru üzerine Cenk Gönen, önlerindeki sürece baktıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bu süreçte de elimizden gelenin en iyisini yapıp, bütün maçlarımızı bir final havasında oynayacağız. Rakiplerimiz gibi bizim de ipi göğüsleme şansımız var. Elimizden gelenin en iyisini yapıp zor koşullarda geçen sezonda, taraftar ve camiamıza bu hediyeyi vermek istiyoruz. Kalan 9 maçımızı kazanabilecek potansiyel güce ve yeteneğe sahibiz. Önemli olan bunları sahaya yansıtmak. Yansıtırsak 9 maçımızı da kazanacağımızı düşünüyorum."

Cenk, taraftarların performansı nedeniyle tepki gösterdiği Tolga Zengin’in büyük bir kaleci olduğunu ifade ederek, "Zor bir süreçten geçti, büyük bir sakatlık geçirdi. Kendisine tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bir an evvel sağlığına kavuşup, aramıza katılmasını istiyorum. Onunla ilgili bir şey söylemek bana düşmez. Tolga Zengin yılların kalecisi. Hepimizin böyle zamanları oldu, normal şeyler bunlar. Zaten dönüşünde büyük kaleciliğini gösterecektir. Takımımız için en iyisini yapacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Haberin Devamı