Gündem Beşiktaş'ta arbede

Beşiktaş'ta arbede

Paylaş
Beşiktaş'ta arbede

1 Mayıs'ı kutlamak için Beşiktaş'ta toplanan bir gruba polis müdahale etti

Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda toplanan gruplara polis ekipleri müdahale etti. Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı önünde sabah erken saatlerde toplanarak yürümek isteyen ancak polis müdahalesiyle dağılan gruplar, Barbaros Bulvarı’nda yeniden bir araya geldi. "Yaşasın 1 Mayıs" yazılı pankartlar açan gruptakilere polis, dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Uyarıya taş ve şişe atarak karşılık veren göstericilere güvenlik güçleri, tazyikli su ve gaz kullanarak müdahale etti.

Haberin Devamı

KAMERAMAN YARALANDI

Göstericilerin attığı taşın isabet ettiği Ülke Tv kameramanı Fatih Yersiz, ayağından yaralandı. Astım hastası bir gösterici de gazdan etkilenerek ambulansla hastaneye kaldırıldı. Öte yandan Türk Metal Sendikası’na üye yaklaşık 200 kişilik grup da Beşiktaş vapur iskelesi önünde toplandı. Beşiktaş’taki çevik kuvvet ekiplerine, polis helikopteri de havadan destek veriyor.

CHP KORTEJİNE MÜDAHALE

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, küçük marjinal gruplara Beşiktaş'ta güvenlik güçlerince müdahale edildiğini belirterek, diğer bölgelerde sükunetli tablonun muhafaza edildiğini bildirdi. Müdahale edilen gruplar arasında CHP kortejinin de bulunması dikkat çekti.

>>GÜRSEL TEKİN HASTANEYE KALDIRILDI

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, daha önceki açıklamalarda da özellikle belirtildiği gibi, kendileri için bir istismar vesilesi olarak değerlendirmek isteyen küçük marjinal gruplara Beşiktaş Barbaros'ta güvenlik güçlerince müdahalede bulunulduğu kaydedildi. Açıklamada, diğer bölgelerde sükunetli bir tablonun muhafaza edildiğinin görüldüğü aktarıldı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer9619","9619","201305","9619-1.jpg");

CHP'LİLER OTURMA EYLEMİ YAPTI

Beşiktaş’ta Atatürk Anıtı’nın bulunduğu alanda toplanan CHP’li bir grup oturma eylemi yaptı. Beşiktaş CHP İlçe Başkanlığı önünde sabah erken saatlerde toplanarak yürümek isteyen ancak polis müdahalesiyle dağılan gruplar, meydanda bulunan Atatürk Anıtı’nın önünde bir araya geldi. Aralarında CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın da bulunduğu gruptakiler oturma eylemi başlattı. Bir süre oturan partililer, daha sonra alana getirilen otobüste çalınan müzikler eşliğinde halay çekti.

'BUNUN HESABINI SORACAĞIZ'

Ardından otobüsün üzerine çıkarak partililere seslenen Salıcı, polisin yaptığı müdahaleyi eleştirerek, "Bunun hesabını soracağız. Ancak ki dedi. Gençlik kollarının da meydana gelmesini isteyen Salıcı, bütün partililerin toplanmasının ardından sonraki aşamaya geçeceklerini söyledi. Otobüste CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ile bazı milletvekillerinin de bulunduğu görüldü.

Haberin Devamı

Öte yandan Barbaros Bulvarı’nda da İşçi Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Halk Evleri ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri de kortej oluşturarak, Beşiktaş Meydanı’na yürümek istedi. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba tazyikli su ve gazla müdahale edildi. Göstericiler, Yıldız Parkı’na doğru dağıldı. Barbaros Bulvarı, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin bulunduğu bölüme kadar polis ekiplerince kontrol altında tutuluyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de bulvarın ulaşıma kapalı olması nedeniyle aracından inerek CHP İlçe Başkanlığı’na yürüdü. Tekin, bu sırada gazdan etkilendi. Sert müdahale sonucu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve PM üyesi Ercan Karakaş yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

MUHABİR BURAK ÖZ YARALANDI

Beşiktaş Meydanı’nda polisin müdahalesinin ardından CHP otobüsü ayrıldı, gruptakiler de ara sokaklara dağıldı. CHP, KESK, ÖDP, TKP 1920 üyelerinin yer aldığı gruptakiler, pankartlar açarak, parti otobüsünden çalınan müzikler eşliğinde halay çekti. Polis, sayılarının artması üzerine gruptakileri dağılmaları yönünde uyardı. CHP otobüsünden yapılan anonslarla da partililerin dağılması istendi. Ancak uyarılara rağmen dağılmayan gruplara, polis tazyikli su ve gaz kullanarak müdahalede bulundu. Otobüsten yapılan ikinci anonsta, partililerin alandan ayrılacağı belirtilerek polisin müdahale etmemesi istendi. Bu arada müdahale sırasında Birgün Gazetesi Muhabiri Burak Öz de yaralandı. Öz, ambulansla hastaneye kaldırıldı. CHP otobüsü Beşiktaş Meydanı’ndan ayrılırken, gruptakiler de dağılmaya başladı. Ara sokaklara kaçan gruptakiler, kendilerini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına da taş ve şişelerle saldırdı. Polisin bölgedeki güvenlik önlemleri sürüyor.

Haberin Devamı