Spor Beşiktaş'ta 'çete' birbirine hasret

Beşiktaş'ta 'çete' birbirine hasret

Paylaş
Beşiktaş'ta 'çete' birbirine hasret

Beşiktaş'ta Portekizli futbolcular Ricardo Quaresma, Hugo Almeida, Simao Sabrosa ve Manuel Fernandes, bu sezon birlikte oynamaya hasret kaldı

Siyah-beyazlı takımın Portekizli oyuncuları, bu sezon yapılan 39 resmi maçın sadece 5’inde bir arada oynayabildi. Quaresma, Almeida, Simao ve Fernandes, sakatlıklar, cezalar ve formsuzluklar nedeniyle bu sezon 34 resmi maçta birlikte oynama şansı bulamadı.

"Q7 ve Çetesi", bu sezon Spor toto Süper lig’de Eskişehirspor ve Gençlerbirliği, UEFA Avrupa Ligi’nde de İstanbul’daki Maccabi Tel Aviv ve ülkelerinin takımı Braga ile yapılan iki karşılaşmada birlikte forma giydi.

Quaresma, Almeida, Simao ve Fernandes, bu sezon ilk olarak Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Eskişehirspor karşısında birlikte mücadele etme şansı buldu. 4 futbolcunun da 90 dakika sahada kaldığı maçı Beşiktaş 2-1 kaybetti.

Ligde daha sonra birlikte ilk 11’de oynama şansı bulamayan "Q7 ve Çetesi", uzun bir aradan sonra 27. haftadaki Gençlerbirliği karşılaşmasında, Simao Sabrosa’nın ikinci yarıda oyuna girmesiyle birlikte oynadı.

5-1'LİK MAÇA DAMGA VURDULAR

Portekizli 4 futbolcu, UEFA Avrupa Ligi’nde İstanbul’da oynanan Maccabi Tel Aviv maçında da birlikte ilk 11’de sahaya çıktılar.

Beşiktaş’ın bu sezon 5-1’lik skorla en farklı galibiyetini aldığı maçta forma giyen dörtlüden Almeida, 2 golle galibiyette önemli rol oynarken, bu karşılaşmada geçirdiği sakatlıkla toplam 8 resmi maçta forma giyemedi.

BRAGA MAÇLARINDA OYNADILAR

"Q7 ve Çetesi", ülkelerinin takımı Braga ile yapılan UEFA Avrupa Ligi 2. tur maçlarını ise kaçırmadılar. Dört futbolcu da bu karşılaşmalarda birlikte forma giyme şansı yakaladı. İki maçta da Almeida yedek başlayıp, sonradan oyuna girerken, Beşiktaş 2-0 ve 0-1’lik skorlarla turu geçen taraf oldu.

QUARESMA 17 MAÇI KAÇIRDI

Siyah-beyazlıların yıldız futbolcusu Quaresma, bu sezon 17 maçta forma giymeyerek, "Çete"nin en çok maç kaçıran futbolcusu oldu.

Quaresma, 10 maçta sakatlığı, 6 maçta da cezası nedeniyle forma giyemezken, 1 karşılaşmada da milli takım kampına katıldığı için oynayamadı.

Almeida 12, Fernandes 10, Simao ise 9 maçta takımını yalnız bıraktı. Golcü futbolcu Almeida, 11 maçta sakatlığı, 1 maçta da cezası nedeniyle kadroda yer alamadı.

Spor Toto Süper Lig’deki 4 derbi maçta da forma giyemeyen Fernandes ise bu sezon sakatlık yaşamazken, 2 maçta cezası, 8 karşılaşmada ise teknik direktör Carlos Carvalhal’in kendisini tercih etmemesi nedeniyle takımından ayrı kaldı.

Portekizli futbolcular içinde en az maç kaçıran isim olan Simao, bu sezon kart cezası almazken, 9 karşılaşmada sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

3 GALİBİYET, 2 YENİLGİ

Beşiktaş, 4 Portekizli futbolcusunun bir arada oynadığı 5 maçın 3’ünü kazanırken, 2’sinde mağlup oldu. "Q7 ve Çetesi’nin" birlikte oynadığı karşılaşmalarda, Eskişehirspor’a 2-1, Braga’ya da 1-0 yenilen siyah-beyazlılar, Maccabi Tel Aviv’i 5-1, Braga’yı 2-0, Gençlerbirliği’ni ise 3-2 mağlup etti.

Haberin Devamı