Spor Beşiktaş'ta hedef 3 puan

Beşiktaş'ta hedef 3 puan

Paylaş
Beşiktaş'ta hedef 3 puan

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında yarın Medipol Başakşehir'i konuk edecek.

Siyah-beyazlılar ile Medipol Başakşehir arasında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak ve saat 17.00’de başlayacak maçta, hakem Serkan Çınar düdük çalacak. "Kara Kartallar", galip gelmekte zorlandığı rakibi karşısında kazanarak, hem milli maç arasından kayıpsız dönmeyi hem de hafta içi UEFA Avrupa Ligi’nde Arnavutluk’un Skenderbeu takımı ile deplasmanda yapacağı karşılaşma öncesi moral bulmayı hedefliyor.

Sezona deplasmanda alınan 5-2’lik Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle başlayan, ikinci haftada konuk ettiği Trabzonspor’a 2-1 yenilerek bu sezonki ilk puan kaybını yaşayan Beşiktaş, 3. hafta mücadelesinde ise deplasmanda Gaziantepspor’u 4-0 mağlup etmişti. Ligde ilk 3 haftada 2 galibiyet ve bir yenilgiyle 6 puan toplayan Beşiktaş, 7’şer puanlı lider Fenerbahçe ve Trabzonspor’un ardından averajla 3. sırada bulunuyor.

3000. gol bekleniyor

Beşiktaş, Medipol Başakşehir karşısında 3 puanın yanı sıra 3000. gol için de mücadele edecek. Ligde 1876. maçına Medipol Başakşehir karşısında çıkacak siyah-beyazlılar, rakip fileleri 3 kez havalandırması halinde lig tarihindeki 3000. golüne ulaşacak. "Kara Kartallar"ın 3000. golünü kaydedecek futbolcu da adını siyah-beyazlı ekibin tarihine yazdırmayı başaracak. Beşiktaş, geride kalan 1875 maçta 1001 galibiyet, 525 beraberlik ve 349 yenilgi aldı, 2997 gol atıp, kalesinde 1561 gol gördü.

Quaresma’nın cezası sona erdi

Beşiktaş’ta kart cezası nedeniyle Gaziantepspor maçında forma giyen Ricardo Quaresma, Medipol Başakşehir karşılaşmasında takımdaki yerini alabilecek. Siyah-beyazlıların, ligin 2. haftasında Trabzonspor’a 2-1 kaybettiği maçta ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalan ve takımını eksik bırakan Portekizli yıldızın, cezası sona erdi. Quaresma, teknik direktör Şenol Güneş’in forma vermesi durumunda Medipol Başakşehir karşısında görev yapabilecek.

Beşiktaş’ta, Medipol Başakşehir maçı öncesi uzun süreli sakatlıkları bulunan Tolgay Arslan ve Veli Kavlak dışında eksik bulunmuyor. İki takım arasında geçen sezonki 2 lig karşılaşması da Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanmış, sezonun ilk yarısındaki mücadelede 9 kişi kalmasına rağmen Medipol Başakşehir’i 2-1 yenen siyah-beyazlılar, ikinci yarıdaki maçta ise rakibiyle 0-0 berabere kalmıştı.

Medipol Başakşehir seri peşinde

Süper Lig’deki ilk puanlarını 3. haftada Bursaspor’u 2-1 yenerek alan Medipol Başakşehir, Beşiktaş karşısında da sahadan galibiyetle ayrılmak istiyor. Tarihinde ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi’ne ön eleme turunda veda eden, ligdeki ilk 2 maçında Antalyaspor’a 3-2, Kasımpaşa’ya 1-0 yenilen lacivert-turunculular, 3. haftada Bursaspor karşısında aldığı 2-1’lik galibiyetle kötü gidişe "dur" dedi.

Ligin 4. haftasında konuk olacağı siyah-beyazlılar karşısında da sahaya 3 puan parolasıyla çıkacak Medipol Başakşehir, güçlü rakibini mağlup ederek, galibiyet serisi yakalamayı planlıyor.

Emre Belözoğlu Beşiktaş’a karşı forma giyemeyecek

Medipol Başakşehir’in bu sezon dikkati çeken transferlerinden biri olan Emre Belözoğlu, sakatlığı nedeniyle Beşiktaş’a karşı forma giyemeyecek. Lacivert-turunculu takımın hafta içi yaptığı antrenmanda sakatlanan tecrübeli futbolcu, siyah-beyazlılar karşısında takımındaki yerini alamayacak. Medipol Başakşehir’de ayrıca, uzun süreli sakatlıkları bulunan Alexandru Epureanu ve Semih Şentürk de Beşiktaş’a karşı görev yapamayacak.

AA

Haberin Devamı