Merkez Bestami Yazgan şiir yarışmasının 5'incisi düzenlenecek

Bestami Yazgan şiir yarışmasının 5'incisi düzenlenecek

Paylaş
Bestami Yazgan şiir yarışmasının 5'incisi düzenlenecek

Bestami Yazgan şiir yarışmasının 5'incisi düzenlenecek

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) tarafından Bestami Yazgan Şiir Yarışması'nın bu yıl 5'incisi düzenlenecek. CGC Başkanı Ali Cihangir, Osmanyeli şair ve yazar Bestami Yazgan adına lise öğrencileri arası düzenlenecek yarışmada 5 bin lira ödül dağıtılacağını söyledi.
Cihangir, yarışmada birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin ve jüri özel ödülünü kazanan öğrenciye ise 500 lira ödül verileceğini belirterek, ayrıca dereceye giren öğrenciler adına Osmaniye’de oluşturulan Güneysu Şiir Ormanına 1 fidan dikileceğini kaydetti.
Yarışmaya Türkiye genelinden lise öğrencilerinin katılabileceğini ifade eden Cihangir, şiirlerin e-posta yoluyla öğrenci veya okullar tarafından 20 Mart Cuma günü saat 17.00'a kadar gönderilebileceğini kaydetti.
Şiirlerin, seçici kurul tarafından değerlendirileceğini, dereceye girecek şiirlerin sahiplerine 17 Nisan'da Osmaniye'de düzenlenecek 10. Güneysu Dergisi Şiir Şöleni'nde verileceğini anlatan Cihangir, "Hemşerimiz Bestami Yazgan, kentimiz ve ülkemiz için önemli bir şair ve yazardır. Eserleri ilkokul kitaplarına girdi. Şiir dalında yurt içi ve yurt dışında birçok ödül alan Bestami Yazgan’ın eserlerinden bazıları bestelendi, bazıları da ders kitaplarına girdi. Cemiyetimizin de yayın organı Güneysu Dergisinin de kurucularından olan Yazgan adına şiir yarışması düzenlemekten mutluyuz. İl dışından gelecek tanınmış şairlerin, Osmaniye'den katılacak şairlerin yanı sıra bu yıl bunların arasına ödül alan liseli şairler de katılacak" dedi.
Cihangir, “Yarışmanın seçici kurulu Akademisyen yazar Prof. Dr. Halit Karatay, Akademisyen yazar Doç. Dr. Ömer Tuğrul Kara, Akademizyen yazar Doç. Dr. Yunus Kaplan, şair yazar Dr. Osman Arslan, şair yazar Yusuf Dursun, şair yazar Musa Serin, şair yazar Ahmet Doğru’nun değerlendirmesi sonucunda belirlenecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı