Ekonomi Beyaz eşyada "nofrost" rekabeti!

Beyaz eşyada "nofrost" rekabeti!

Paylaş
Beyaz eşyada "nofrost" rekabeti!

Satışlarını artırmayı hedefleyen beyaz eşya firmaları, nofrost buzdolabı alan müşterilerine bulaşık ya da çamaşır makinesi hediye ediyor.

"Düğün mevsimi" olarak bilinen, özellikle gurbetçilerin ülkeye geldiği, hasadın başladığı, okulların tatil olduğu Haziran-Eylül arasında artan evlilikler, beyaz eşya ve mobilyaya talebi artırıyor.

Haberin Devamı

Bu dönem dışında satış grafiklerini korumayı hedefleyen beyaz eşya ve mobilya sektörü, hayata geçirdikleri kampanyalarla satışlarını artırmayı hedefliyor.

Özellikle beyaz eşya firmalarının hediyeli ve indirimli kampanyaları, kredi kartına uzun vade taksit imkanı, kış ayları olmasına rağmen tüketicilerden büyük talep görüyor.

Arçelik, nofrost buzdolabı alana çamaşır makinesi hediye ediyor. Söz konusu buzdolapları 1629 liradan başlarken, yanında 650 liralık çamaşır makinesi bedavaya geliyor.

Beko da nofrost buzdolabına çamaşır makinesine yanında veriyor. Nofrost buzdolaplarının 1630 liradan başladığı Beko’da hediye edilen A enerji, 600 devir, 5 kilogramlık çamaşır makinesi 550 liradan satılıyor. Firma, kredi kartına 10 aya kadar taksit sunuyor.
Profilo, firma, satış fiyatı 3 bin 513 lira olan nofrost buzdolabında, kampanya kapsamında 750 lira indirim yapıyor. A sınıfı enerjili, brüt 604 litre hacimli buzdolabı ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Vestel ise nofrost buzdolabının yanında bulaşık makinesi veriyor. Vestel’in 1450 ile 3 bin lira arasında değişen nofrost buzdolaplarının yanında 550 liraya satılan bulaşık makinesini hediye ettiğini vurgulayan firmanın Bursa’daki satış bayisinin sahibi Halit Sekban, şunları kaydetti:

"Bu durumda buzdolabı 900 liraya geliyor. 1450 liraya hem buzdolabı hem de bulaşık makinesi. İsteyene çamaşır makinesi hediye ediliyor. Kış aylarındayız ancak kampanya ile satışlar çok güzel gidiyor. Özellikle düğün hazırlığı yapan çiftler, bu kampanyalara büyük ilgi gösteriyor. Düğün mevsimi açıldığında bu fiyatlar olmayabilir."

Zafer Akpınar / AA