Dünya Beyaz Saray'da son dakika: Mike Flynn istifa etti

Beyaz Saray'da son dakika: Mike Flynn istifa etti

Paylaş
Beyaz Saray'da son dakika: Mike Flynn istifa etti

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in, Rusya’nın  Washington Büyükelçisi Sergey Ivanovich Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesine dair çıkan iddialar üzerine görevinden istifa ettiği bildirildi

Mike Flynn’ın daha kabine işbaşı yapmadan Rusya’nın Washington elçisi ile 29 Aralık 2016’da yaptığı telefon görüşmesi Başkan Donald Trump’ın kabinesinde huzursuzluğu artırmıştı. ABD Başkanı Donald Trump, hafta sonunu geçirmek üzere cuma günü başkent Washington’dan Florida’ya giderken uçakta basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını, “Haberleri görmedim. Bakacağım” diye yanıtlamıştı.



Beyaz Saray’da Flynn gerginliği yaşanıyor

GÜLEN'İN TÜRKİYE'YE İADE EDİLMESİNİ SAVUNMUŞTU

Trump’ın üst düzey politika danışmanı Stephen Miller ise, “Trump’ın Flynn’a güveninin sürüp sürmediği” sorusuna “Bunu Başkana sormalısınız” diye cevap vermişti. 58 yaşındaki emekli Korgeneral Flynn, geçtiğimiz aylarda Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesini savunan bir yazı kaleme almıştı.

Trump, Flynn'in yerine emekli Korgeneral Kellogg'u atadı


Kellogg'un Flynn'in istifasından kısa bir süre sonra Trump yönetimi tarafından geçici Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atandığı belirtildi.

Kellogg, Trump'ın Savunma Bakanlığı geçiş ekibinin başkanlığını ve seçim kampanyası sürecinde de dış politika danışmanlığını yürütmüştü.

Haberin Devamı