Dünya Beyaz Saray Eski Sözcüsü, McDonald's'ta işe başladı

Beyaz Saray Eski Sözcüsü, McDonald's'ta işe başladı

Paylaş
Beyaz Saray Eski Sözcüsü, McDonald's'ta işe başladı

Beyaz Saray Eski Sözcüsü Gibbs, fast food zinciri McDonald's'ta basın halkla ilişkiler müdürü olarak işe başladı

Beyaz Saray Eski Sözcüsü Robert Gibbs, McDonald's firmasında küresel basın halkla ilişkiler müdürü olarak işe başladı.

Başkan Barack Obama'nın 2012 seçim kampanyası danışmanı ve Beyaz Saray eski sözcüsü Gibbs'in, uluslararası fast food restoran zinciri McDonald's'ın küresel basın halkla ilişkilerinden sorumlu olduğu açıklandı.

McDonald's firmasından salı günü yapılan açıklamada, Gibbs'in mart ayında emekliye ayrılan Bridget Coffing'in yerine atandığı bildirildi.

Gibbs'in, büyük bir değişim süreci içinde olduğu belirtilen McDonald's'daki yeni görevi nedeniyle, 2013'te başladığı NBC News ve MNSBC'deki yorumculuk görevinden de ayrıldığı kaydedildi.

The Incite Agency adıyla bir stratejik iletişim firmasının kurucu ortaklarından olan Gibbs, Beyaz Saray'daki görevinden 2011'de ayrılmıştı.

Başkan Obama'nın eşi Michelle Obama "Hadi İlerleyelim" adlı sağlıklı beslenme inisiyatifi başlatırken, ünlü fast food firmasını karşısına almıştı. Firma ayrıca, işçilerine ödediği asgari ücretin artırılması konusunda Obama yönetimi tarafından baskısı altında bulunuyordu.

Öte yandan, Başkan Obama'nın 2008 seçim kampanyası başkanı ve Beyaz Saray kıdemli danışmanı David Plouffe de Uber firmasında politika ve stratejisinden sorumlu kıdemli Başkan Yardımcısı olarak işe başlamasının ardından firmanın "baş danışman" kadrosuna geçti.

Haberin Devamı