Beden Sağlığı Beyinde yeme isteğini değiştiren özel bir devre keşfedildi

Beyinde yeme isteğini değiştiren özel bir devre keşfedildi

Paylaş
Beyinde yeme isteğini değiştiren özel bir devre keşfedildi

ABD’nin Georgia Üniversitesi’ndeki araştırmalarda, beyinde yeme isteğini değiştiren özel bir devre keşfedildi. Yani, içgüdüsel olarak yeme isteğini tetikleyen bir mekanizma var. Araştırma, iştahın azaltılmasında rol oynayacak.

Bilim adamları beyinde yeme isteğini değiştiren yeni bir devreyi tanımladı. ABD'nin Georgia Üniversitesi’ndeki bilim adamları, bazı kişilerin beyinlerinde düşünmeden içgüdüsel olarak hareket etmesini sağlayan devreyi keşfetti. Bu devre aşırı veya sık yemeye ve bunun sonucunda da şişmanlığa neden oluyor.

Haberin Devamı

Science Daily'in haberine göre, Georgia Üniversitesi'nden Emily Noble ve ekibinin fareler üzerinde yaptığı çalışmalarda yeme dürtüsünü harekete geçiren melanin yoğunlaşma hormonu (MCH) olduğunu tespit etti. Nature Communications dergisinde yayımlanan çalışmada beyindeki MCH seviyelerindeki yüksekliğin gıda tüketimini artırabileceği ve bunda ilk defa dürtülerin rol oynadığı ortaya kondu.

Beyindeki MCH üreten hücrelerin olduğunu söyleyen araştırma ekibinden Emily Noble, yaptıkları deneyde farelerin yemek yeme tutumlarının daha dürtüsel olduğunu bulduklarını açıkladı. Noble, “Beyninizde dürtüsel gıdalara hayır diyememe kapasitenizi temel alan bir fizyoloji var” diyor.

Bu keşfin, gelecekte bilim insanlarının aşırı iştah ve yemek yeme dürtüsünün kontrol altına alınarak, diyet veya tatsız yiyecekleri yemeye gerek kalmadan kilo vermeyi sağlayacak tedavi metotları geliştirmelerine yardımcı olacağı düşünülüyor.

Haberin Devamı