Verimli çalışmanıza engel olan, hafızayı zayıflatan, zihinsel bozukluklara yol açan bu yiyeceklerden uzak durun. İş yerinde bolca tüketilen çay ve kahveyi formunuzu korumak adına yapay tatlandırıcılarla tatlandırıyorsanız büyük bir hata ediyorsunuz. Yapay tatlandırıcıların faydasından çok zararı var. Uzun kullanımlarda beyin hasarına ve zihinsel bozukluklara yol açar. Yapılan araştırmalar 22 - 55 yaş arasındaki düşük karbonhidratlı diyet uygulayan kadınların kavrama becerilerinde düşüş olduğunu söylüyor. Beyin fonksiyonlarının verimli çalışması için karbonhidrata da ihtiyacı var. Tüm karbonhidratlar zararlı değildir. Faydalı karbonhidratları beslenme programınıza eklemeyi unutmayın. 6000 kadın üzerinde yapılan ve dört yıl süren bir araştırma, doymuş yağ ile beslenenlerin hafızasında zayıflama olduğunu, zeytinyağı, avokado gibi sağlıklı yağlarla beslenenlerinse hafızasında güçlenme olduğunu gösteriyor. Fazla şeker hem sizi ağırlaştırır, hem de beyin fonksiyonlarınızı kilitler. Araştırmalar fruktozun beyin aktivitelerini yavaşlattığını, hafızayı zayıflattığını ve insanı aptallaştırdığını gösteriyor. Sosis, salam, sucuk ve benzeri işlenmiş proteinlerden uzak durmak gerekiyor. Doğal proteinler sinir sistemini yapılandırırken, işlenmiş proteinler tam tersini yapar. Yani sinir sistemini tahrip eder. Tuzlu yiyecekler kalbe olduğu kadar beyne de ararlı. 1.200 kişi üzerinde üç yıl kadar süren araştırma yüksek sodyum alımının algıya zarar verdiğini gösteriyor. (Para Durumu) DİKKAT EKSİKLİĞİNE VE HAFIZAYA İYİ GELEN YİYECEKLER!