Gündem Beyoğlu'ndaki Paris yürüyüşünde gerginlik

Beyoğlu'ndaki Paris yürüyüşünde gerginlik

Paylaş
Beyoğlu'ndaki Paris yürüyüşünde gerginlik

Gazeteciler Forumu'nun Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırıda yaşamını yitirenler için Paris'te düzenlenen anmayla eşzamanlı olarak İstanbul'da düzenlediği yürüyüşte gerginlik yaşandı

Gruba tepki gösteren 2 kişi uzaklaştırılarak polis otosuna bindirildi. Benzer bir tepkiyi grubun Fransız Konsolosluğu'na ulaştığında gösteren 3'üncü bir kişi de polisin aynı muamelesiyle karşılaştı.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup “Hepimiz Charlie'yiz" yazılı pankartın arkasında Fransız Konsolosluğu'na doğru yürüyüşe geçti. İstklal caddesinin geçildiği sırada 2 kişi gruba yönelik tepki gösterdi.

"MÜSLÜMAN KANLARI DÖKÜLÜYOR, SİZ BURADA KONUŞUYORSUNUZ"


Polisin ilk olarak olay yerinden uzaklaştırıp polis otosuna bindirdiği bu kişinin "Müslüman kanları dökülüyor, siz hala burada konuşuyorsunuz" diye bağırdığı görüldü.

BAŞ VE İŞARET PARMAKLARI AÇIK ELİNİ KALDIRDI

Gruptan uzaklaştırılıp polis otosuna bindirilen ikinci kişi de baş ve işaret parmakları açık elini kaldırarak çevredekilere gösterdi. Bu sırada yürüyüşü yapan gruptakiler de bu kişileri yuhaladı.

ÜÇÜNCÜ KİŞİYE DE POLİS UZAKLAŞTIRDI

Fransa'daki terörist saldırıyı protesto eden grup daha sonra yürüyüşüne devam ederek Fransız Konsolosluğuna ulaştı. Burada da bir kişi protestoculara yönelik "Fransa'da 12 kişi öldü diye mi yapıyorsunuz bunları " diye bağırdı. Polis bu kişiyi de çok hızlı olarak olay yerinden uzaklaştırdı. Yürüyüşünü tamamlayan grup basın açıklamasının ardından dağıldı. Protestoculara yönelik tepki gösteren 3 kişinin de kimliği açıklanmadı.

Arzu KAYA- Özgür ARSLAN-Uğur CAN/İstanbul, DHA