Yemek Mis gibi beyran çorbası tarifi

Mis gibi beyran çorbası tarifi

Paylaş
Mis gibi beyran çorbası tarifi

Gaziantep'in yöresel lezzetlerinden olan beyran çorbası tarifi lezzetiyle kendisine aşık ediyor. Bir tadanın bir daha asla vazgeçemedi beyran çorbası tarifi evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir lezzet. Pratik beyran çorbası tarifi ile misafirlerinize lezzet şöleni yaşatabilirsiniz. Eğer beyran çorbası tarifi arıyor yada beyran çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız "beyran çorbası tarifi, beyran çorbası nasıl yapılır" detaylar haberimizde.

Sağlıklı bir çorba tarifi arıyorsanız beyran çorbası tarifi tam size göre bir tarif olacaktır. oldukça lezzetli olan beyran çorbası tarifi evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz çorbalardan birisidir. Eğer beyran çorbası tarifi arıyorsanız ve beyran çorbası nasıl yapılır merak ediyorsanız "beyran çorbası tarifi, beyran çorbası nasıl yapılır" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Beyran çorbası tarifi

Beyran çorbası malzemeleri

- 1 kg kemikli kuzu gerdan

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 1 su bardağı pirinç

- 8-10 diş sarımsak

- Yarım yemek kaşığı biber salçası

- Tuz

- Kırmızı toz biber

- Karabiber

- 8 su bardağı et suyu(haşlanan etin suyu)

Beyran çorbası yapılışı

Et düdüklü tencereye alınarak üzerini geçecek kadar su koyulup (su miktarını çorbanın kıvamına göre kendiniz ayarlayınız) haşlanıncaya kadar pişirilir. Pişen etler süzülerek (suyunu atmayın) kemiklerinden ayrılır ve ufak ufak parçalanır. Etlerin suyu bir tencereye alınır ve İçerisine pirinçler eklenir. Pirinçler yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra tereyağı, biber salçası, dövülmüş sarımsaklar, tuz ve baharatlar ilave edilir. Daha sonra haşlanmış etler de eklenir ve çorba kaynamaya bırakılır. Bir süre daha kaynadıktan sonra altı kapatılır. Tereyağını çorbayı kaselere koyduktan sonra üstüne de gezdirebilirsiniz. İsteğe bağlı servis ederken kıyılmış maydanoz serpebilirsiniz.

Haberin Devamı