Dünya Beyrut'ta patlama: 21 ölü

Beyrut'ta patlama: 21 ölü

Paylaş
Beyrut'ta patlama: 21 ölü

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta dün akşam bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e yükseldi

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta dün akşam bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 21’e yükseldi.

Haberin Devamı

Beyrut’un güney banliyölerinden Ruveys bölgesinde gerçekleşen patlamada ölenlerin sayısı 21’e yükseldi. Olayın nintihar saldırı olmasından şüpheleniliyor.
Yaralanan yaklaşık 200 kişinin Behmen, Er-Rasul, El-Azam ve El-Burc hastanelerine kaldırıldığını belirtildi.

Yetkililer can kaybının artabileceğini belirtiyor.

Beyrut'ta geçen ay da aynı bölgede bir saldırı meydana gelmiş ve 53 kişi yaralanmıştı. Lübnan, Suriye'deki çatışmalardan en fazla etkilenen ülkelerin başında geliyor.

Şii Hizbullah; Beşşar Esad yönetimine destek verirken, Sünniler muhaliflerin yanında yer alıyor.

Sünni gruplar, Hizbullah'ı Suriye ordusuyla birlikte, muhaliflere karşı savaşa katılmakla suçluyor.

TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SALDIRIYI KINADI

Haberin Devamı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Açıklamada şöyle denildi: "Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Hayatlarını kaybeden Lübnanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Lübnan halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, bu menfur terör saldırısının faillerinin bir an önce tespit edilerek adalet önüne çıkarılmasını temenni etmektedir. Bölgemizin içinden geçmekte olduğu bu hassas dönemde, Lübnan’ın güvenlik ve istikrarını hedef alan bu menfur eylem karşısında Lübnan halkının tahriklere kapılmadan, sağduyu ile hareket edeceğine ve toplumsal uyumun bozulmasına izin vermeyeceğine olan inancımız tamdır. Türkiye, Lübnan halkı ile dayanışma içerisinde desteğini sürdürmeye devam edecektir."

DHA