Gündem Bıçakladı, yetmedi yerlerde tekmeledi

Bıçakladı, yetmedi yerlerde tekmeledi

Paylaş
Bıçakladı, yetmedi yerlerde tekmeledi

İstanbul Maltepe'de, aralarında çıkan tartışmada kendisini ittiğini öne süren Tarık E. , birlikte yaşadığı iki çocuk annesi Şehri Filiz'i cadde ortasında bıçaklayarak öldürdü

26 yaşındaki Tarık E, kocasından 3 yıldır ayrı yaşayan Şehri Filiz (31) ile Fındıklı Mahallesi, Başıbüyükyolu Caddesi üzerinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı saat 01.00 sıralarında tartıştı.

Bu sırada Şehri Filiz’in kendisini ittiğini öne süren Tarık E. bıçağını çekerek saldırdı. Boynuna ve karnına aldığı bıçak darbeleriyle Şehri Filiz ağır yaralanırken Tarık E. olay yerinden kaçtı.

Vatandaşlar kanlar içinde Şehri Filiz’i görmeleri üzerine durumu polise ve 112 Hızır Acil’e bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan polis, cinayette kullanılan ekmek bıçağını buldu.

Ambulansla Fatih Sultan Mahmet Hastanesi’ne kaldırılan Şehri Filiz burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, önce Şehri Filiz’in kocası Erol Filiz’in ifadesine başvurdu.

BIÇAKLADIKTAN SONRA YERDE TEKMELEMİŞ

Görgü tanıklarından birisi, dışardan gelen kadın çığlıklarını duyduğunu ve perdeden baktığında bir kişinin kadına tekme attığını gördüğünü söyledi. Şüphelinin kaçtığını belirten görgü tanığı, "Kadın bağırdı bağırdı, uzandı yere, sonra da bayıldı" dedi.

Erol Filiz, eşi Şehri Filiz’in kendisinden ayrı yaşadığını söylemesi üzerine polis soruşturmayı derinleştirdi. Polis, Şehri Filiz’in yakınlarının ifadeleri üzerine Tarık E ile birlikte yaşadığını öğrendi.

Bunun üzerine polis, Tarık E’yi Maltepe’deki kaldığı evinde gözaltına aldı. Maltepe Asayiş Şube Büro Amirliği’nde sorgusu süren Tarık E. ilk ifadesinde tartıştıklarını ve kendisini ittiği için Şehri Filiz’i bıçakladığını söylediği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

YAKINLARINDAN POLİSE SUÇLAMA

Cenazeyi almak için bekleyen Filiz’in yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.Genç kadının yakınları polisi suçladı. Filiz’in bir yakını, "Polisin bu olayda kesinlikle ihmali vardır. Küçükyalı Karakoluna daha önce başvurmuştu. Bir gece polis ekipleri Tarık’ı aldılar götürdüler. Ama ertesi günü tekrar kapıya gelerek Şehri’yi tehdit etti" dedi.

Hastane önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şehri Filiz’in eniştesi Hasan Coşkun, Şehri Filiz’in şikayetlerinin yetkililerce dikkate alınmadığını ileri sürerek şöyle konuştu; "Şehri’nin şikayetleri dikkate alınmadığı için de bu olay oldu. 3-4 aydan bu yana Şehri, Tarık tarafından tehdit ve darp ediliyordu. Emniyet güçleri sağ olsun birinci gün içeri aldılar ikinci gün serbest bıraktılar. Şehri kocasından ayrı yaşadığı için Tarık, Şehri’nin evine giderek önceleri taciz etmiş daha sonraları da tehdit ediyormuş. O şahıs şehrinin başına musallat oldu, Şehri kendini kurtaramadı. Polisin bu olayda kesinlikle ihmali vardır. Küçükyalı Karakoluna daha önce başvurmuştu. Bir gece polis ekipleri Tarık’ı aldılar götürdüler. Ama ertesi günü tekrar kapıya gelerek Şehri’yi tehdit etti" dedi.

Haberin Devamı

Coşkun, Şehri Filiz’in iddia edildiği gibi Tarık E. ile birlikte yaşamadığını, Filiz’in henüz ayrı yaşadığı eşi ile resmi olarak boşanmadığını söyledi. Şehri filiz’in cenazesi savcılık tarafından incelenmesinin ardından hastaneye gelen adli tıp aracına konarak adli tıp morguna gönderildi. Cenazenin araca konduğu sırada yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Süleyman KAYA - Cengiz Çoban / DHA