Biga Biga İndirimli Alışveriş Günleri başlıyor

Biga İndirimli Alışveriş Günleri başlıyor

Paylaş
Biga İndirimli Alışveriş Günleri başlıyor

Biga İndirimli Alışveriş Günleri başlıyor

ÇANAKKALE’nin Biga ilçesinde alışveriş ve eğlencenin bir arada olacağı ‘Biga İndirimli Alışveriş Günleri’ 19-22 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Biga Belediyesi'nin; Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Biga Ticaret Borsası, Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası, Biga Lokantacılar ve Köfteciler Odası, Biga Ziraat Odası ve Biga Kahveciler Odası ile birlikte düzenleyeceği 'Biga İndirimli Alışveriş Günleri' 19 Aralık Perşembe günü başlayacak.

'Biga İndirimli Alışveriş Günleri' hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Biga’mız her anlamda ilimizde lokomotif ve merkez olan bir yerleşim yeri. Yine esnaf anlamında da en çok esnaf ve esnaf odaları sayısına sahip olan ilçelerden bir tanesi. Burada esnaf dinamiğimizi desteklemek, halkımıza farklı sosyal aktiviteler yapmak anlamında bu etkinliği önemsiyoruz. Çalışmalarımızı yaparken ticaret odamız, esnaf ve sanatkarlar odamız, lokantacılar, kahveciler odamız ile şoförler odamız, ziraat odamız, borsamızla hep birlikte fikir alışverişi yaparak daha güzelini nasıl yaparız şeklinde çalışmalarımız tamamlandı "dedi.

Etkinliğin finansal yönünün tamamen Biga Belediyesi’nde olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan, "Gönen’e gönderdik arkadaşlarımızı. Orayı izlediler. İlk defa yaptıkları için özenmişler. Orada yerel yönetime hiç dokunmadan, tamamen esnaf odaları, ticaret odası ve esnafın katkılarıyla bütün esnafların destekleriyle finanse edilmiş. Tabi burada öyle bir şey yok. Burada indirimli alışveriş günlerinin finansal yükü tamamen Biga Belediyesi’nde. Odalarımız görüş ve fikir anlamında bu sürece destek verdiler. Biz de bu devam etsin anlamında olduğumuz için yüklendik. Esnafımıza hiçbir maliyeti yok bu etkinliklerin. Odalar da bizim, Biga Belediyesi de herkesin. Ortaklaşa birbirimizi anlayarak, belediyemizin durumunu göz önünde bulundurarak ortaklaşa paylaşmak lazım. Başkanlarımız da o yönde. Önümüzdeki yıl Ticaret Odası başkanımız bu işi üstlendi. Önümüzdeki yıl belediyemizin ekibi, ekipmanı her zaman Bigalı hemşehrilerimizin bu tür faaliyetlerde emrinde zaten. Mali yönünü önümüzdeki yıllarda odalarımız yönetecek. Bunu dünkü toplantıda konuştuk" diye konuştu.

'Biga İndirimli Alışveriş Günleri', 19 Aralık’ta Belediye Ticaret Merkezi önündeki Kasaplar Sokak’ta açılışla başlayacak. 20 Aralık Cuma günü saat 19.30’da Bigalı Kardeşler, saat 21.00’de Aslı Güngör konserleri olacak. 21 Aralık Cumartesi günü saat 19.30’da DJ Ilgaz Bulut ve MC Barış Ekmen performansı ve saat 21.00’de İlyas Yalçıntaş konseri gerçekleşecek. Bu yıl sokaklarda is ve duman nedeniyle şikayet oluşturan odun sobası yerine tüplü sobalar kullanılacak ve konserler esnafın olumsuz etkilenmemesi için Kapalı Çarşı önünde ve daha erken saatte gerçekleşecek. Biga’daki mağazalardan alınan ürünlerin sergilendiği defile esnaflar tarafından fayda sağlamadığı aksine kıyafetlerin zarar gördüğü gerekçesiyle bu yıl yapılmayacak. Etkinlikler süresince Karabiga’dan, Gümüşçay’dan ve köylerden ücretsiz otobüsler kaldırılacak. Etkinlik alanlarında Atatürk Kültür Merkezi’nde kurslarda üretilen ürünler sergilenecek ve atölyeler kurulacak.

BİGA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı