Biga Biga'da 250 metrelik Türk bayrağıyla birlik mesajı verildi

Biga'da 250 metrelik Türk bayrağıyla birlik mesajı verildi

Paylaş
Biga'da 250 metrelik Türk bayrağıyla birlik mesajı verildi

Biga'da 250 metrelik Türk bayrağıyla birlik mesajı verildi

ÇANAKKALE'nin Biga ilçe Belediyesi tarafından, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen fener alayında, açılan 250 metrelik Türk bayrağıyla birlik mesajı verildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüş Biga Belediye Meydanı'ndaki etkinlik alanında sona erdi. Binlerce Bigalı ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü. Yürüyüşe Biga Kaymakamı Mustafa Can, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Biga Belediye Başkanı CHP'li İsmail Işık da katıldı. Yürüyüşün ardından Biga Belediye Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kuran'-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi.

'NE KADAR DUA ETSEK AZDIR'

Biga'da 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıldönümü anmak ve şehitlere olan bağlılığı ve saygı göstermek için fener alayı ile saygı yürüyüşü gerçekleştirdiklerini belirten Biga Belediye Başkanı CHP'li İsmail Işık, "Onlar tam 104 yıl önce geri dönmeyi hiç düşünmediler. Bir saniye sonra öleceğini bile bile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum’ emrine uyarak arkadaşlarının arkasından, mesafesi 8 metreye düşen siperlerde çarpıştılar, şehit oldular. Bize bu toprakları armağan ettiler. Bizler de onların o kutlu emanetine sahip çıkarak ve geleceğe taşımak için canla başla çalışıyoruz. 104 yıl önce ezanlar dinmesin, bayrak inmesin diye şehit olan atalarımızın ruhları şad olsun. Bizler bugün bu memlekette rahat, huzurlu ve mutlu yaşayabiliyorsak onların sayesindedir. Onlara ne kadar dua etsek, ne kadar şükranlarımızı sunsak azdır. Onların emanetine sahip çıkacağız ve bu memleketin bulunduğu noktadan çok daha ileriye taşıyacağız. Bu akşam Biga’da katılımcılara sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

'250 BİN KİŞİ İÇİN 250 METRELİK TÜRK BAYRAĞI'

Bir Türkiye mozaiğini gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan İsmail Işık, "İşte 104 yıl önceki ruh da bu şekilde bir ve beraber olarak mücadele etmişti. Ülkemizi kurtardılar. Cumhuriyet kuruldu. Mustafa Kemal Paşa, Çanakkale Savaşı'ndaki başarılarıyla öne çıktı ve Kurtuluş Savaşı'nda bütün Anadolu’yu peşine taktı. Oradan çıkan Mustafa Kemal, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Çanakkale Savaşı sadece Gelibolu Yarımadası'na hapsolunmuş bir savaş olarak düşünmek az gelir. Çanakkale Savaşı'nın dünya savaş tarihinde bir eşi benzeri yoktur. Savaş içerisinde molalar verilmiştir, yaralılar karşılıklı taşınsın diye. Çeşme başında sıra beklemişlerdir. Anzaklar ve Türkler birbirine sıra vermiştir. Çanakkale Savaşı aynı zamanda centilmenler savaşı olarak anılır tarihte. İşte biz bu millettin evlatlarıyız. O gün şehit olan 250 bin kişinin hatırasına 250 metrelik bayrağı açtık. Onları bir kez daha gönül dolusu analım, yad edelim ve şükranlarımızı sunalım diye. Bizlere bırakmış oldukları bu memlekete geleceğe daha güzel taşımak için çalışmalarımız durmaksızın devam edecektir. Ben birlik beraberlik için buraya gelen bütün Bigalılara çok teşekkür ediyorum. Allah bir daha Çanakkale Savaşlarını bu millete yaşatmasın" diye konuştu.

Safiye TARI GÜNER/BİGA (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı