Türkiye (Son Dakika) BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, Isparta’da gazetecilerle buluştu

BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, Isparta’da gazetecilerle buluştu

Paylaş
BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, Isparta’da gazetecilerle buluştu

Yeni şube açılışları sebebiyle yurt genelinde ziyaret ve toplantılar gerçekleştiren BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, Isparta’da yerel gazetecilerle bir araya gelerek yazılı basının sorunları ve çözümlerine yönelik istişarelerde bulundu. Genel Müdür Duran, Isparta Valiliği toplantı salonunda yerel basın temsilcileriyle istişare toplantısı düzenledi.

Isparta Gazeteciler Cemiyet Başkanı ve Kurumun Genel Kurul Üyesi Şevket Karahan’ın açılış konuşmasının ardından söz alan Genel Müdür Rıdvan Duran, Isparta’da BİK'in 46. şubesinin 1 Ağustos tarihi itibarıyla faaliyetlerine başlayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

İki yıllık hedef belirlendi

Toplantıda, yeni açılan ve açılacak olan kurum şubelerinin 2 yıllık uyum süreci olacağını ve bu sürede şube açılan illerdeki gazetelere valilik görev alanındaki gazetelere uygulanan şartların aynen uygulanacağına değinildi.

Süreç içerisinde yerel gazetelerin internet ortamına entegre olabilecek seviyeye getirilmesini amaçladıklarını söyleyen Duran, ilanların da artırılmasına yönelik çalışmaların yapılacağı ve olumlu sonuçların alınmasını hedeflediklerini söyledi.

İnternet medyası ile ilgili eğitim çalışmalarının da artırılacağına değinen genel müdür; Antalya, Isparta ve Burdur’da da bu eğitimleri düzenlemeyi planladıklarını iletti.

Duran: Dönüşüm gazetelerin kendi gazetecilik kültürü ile olmalı

Yerel yazılı basının internet haber sitelerinin olması gerektiğine değinen Duran, haberciliği internet üzerinden de yaparak yazılı basının oturmuş kültürünün bu mecralara da taşınması gerekliğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Toplantı sonunda, gazetecilerin sorunları ve talepleri üzerine notlar alan Duran, bu taleplerin karşılanması konusunda Genel Müdürlük birimlerince istişare edileceğini bildirdi.

Toplantıya BİK Genel Kurulu Üyesi Şevket Karahan, BİK İnsan Kaynakları Müdürü Engin Öztürk, BİK İlan Hizmetleri Müdürü İdris A. Çam ve BİK Antalya Şube Müdürü Nedim Engin de katıldı.