Karabağlar Bilal Doğan'dan gelişim ve dönüşüm sözü

Bilal Doğan'dan gelişim ve dönüşüm sözü

Paylaş
Bilal Doğan'dan gelişim ve dönüşüm sözü

Bilal Doğan'dan gelişim ve dönüşüm sözü

CUMHUR İttifakı Karabağlar belediye başkan adayı AK Partili Bilal Doğan, ilçenin gelişim ve dönüşümü için söz verdi.

Karabağlar'daki alt yapı, trafik ve otopark sorunlarının farkında olduklarını ve çözüm odaklı projelerle geldiklerini belirten Bilal Doğan, yönetime gelir gelmez sonuç odaklı adımlar atacaklarını belirtti. Karabağlar'da trafik ve otopark sorununun giderek fazlalaştığının ve tüm Karabağlar'ın bu sıkıntıdan muzdarip olduğunun altını çizen Doğan, mevcut yerel iktidarın kangrene dönen sorunlara karşı adım atmadığını vurguladı. Karabağlar genelinde çok amaçlı ve katlı otoparklarla otopark sorununu çözeceklerini ifade eden Doğan, buraların aynı zamanda çok işlevli hizmet vereceklerini bildirdi. Otoparklarda sosyal donatı alanları da yaratarak her yaştan vatandaşın kullanabileceği tesisler inşa edeceklerini söyleyen Doğan, "Gençlerimizin ve çocuklarımızın futbol, basketbol, tenis gibi sporları yapabileceği sahalar yapıp otoparkta eğlenebilecekleri ve sportif faaliyetlerini yapabilecekleri alanları hayata geçirmiş olacağız. Aynı şekilde kuracağımız kapalı pazaryerlerinde de aynı hizmetleri sağlayacağız. Dar gelirli vatandaşlarımızın ücretsiz yararlanacağı düğün salonuyla birlikte onların mutlu gününde küçük de olsa bir katkımız olacak. Bu tesisler halka 7 gün 24 saat açık olacak" diye konuştu.

'OTOPARK KONUSUNDA ISRARCI OLUNMALIYDI'

Otoparkların yapılmasıyla birlikte trafiğin de bir nebze rahatlayacağını söyleyen Doğan, "Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı önceki seçimlerde 21 otopark yapacağının sözünü vermişti. Fakat 5 yılın sonunda gördüğümüz üzere toplam 5-6 otopark yapabildi ve otopark yapımı için İzmirlilerden toplanan yaklaşık 60 milyon TL belediye kasasında yatıyor. Mevcut yerel yönetimin de en yüksek nüfuslu olan Karabağlar'a otoparklar yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanına ısrarcı olması gerekirdi. Şu an Karabağlar'da otoparklar yer alsaydı trafik bu noktada olmazdı. AK Parti İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı Nihat Zeybekci ile birlikte göreve geldiğimizde vatandaşlarımızın ucuz şekilde yararlanabilecekleri otoparklar inşa edeceğiz" dedi.

'TRAFİĞİ RAHATLATACAK PROJELERLE GELİYORUZ'

Karabağlar'ın trafik sorunun giderek fazlalaştığına dikkat çeken Doğan sorun karşısında acil önlemler alınmazsa bir daha geri dönüşün zor olacağına vurgu yaptı. Karabağlar'da belirledikleri birçok noktaya köprülü kavşak, yonca köprüler ve battı-çıktılar yaparak trafiği rahatlatacaklarını dile getiren Doğan, "Bunları öyle 5-6 yılda yapmayacağız sadece 180 günde halledeceğiz. Kısacası vatandaşlarımız düzenlemeler yapılana kadar mağdur olmayacak ve kalıcı çözümü getirmiş olacağız. Büyükşehirle birlikte ortaklaşa gerçekleştireceğimiz projelerle yeni metro ve tramvay hatları hizmete sunarak Karabağlar'ı gerçek anlamda toplu taşımayla buluşturacağız. Bu metro ve tramvay hatlarıyla birlikte vatandaşlarımız ulaşım konusunda rahat bir nefes alacak. Aynı zamanda havaalanına alternatif yol hayata geçirilerek trafikte yoğunluk azaltılacak. Bununla birlikte 500'e yakın trafik kamerası ile trafik anlık olarak izlenebilecek" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı