Siyaset Bilal Erdoğan: Hologram ile beni buraya ışınlamadılar
Paylaş
Bilal Erdoğan: Hologram ile beni buraya ışınlamadılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, İtalya'ya kaçtığı iddiasına ilişkin, "Hologram ile beni buraya ışınlamadılar. Ben vatanımdayım, başka vatanım yok. Gereği oldukça gider gelirim. Ben İstanbul'dayım, kaçmış değilim" dedi

A Haber'de canlı yayınlanan programa katılan Erdoğan, "İtalya'ya kaçtınız mı?" sorusuna "Şu an neredeyiz? İstanbul'dayız. Ben bayramda da buradaydım. Bir iki gün önce yine geldim. Şu an gördüğünüz gibi sizinle konuşuyoruz. Hologram ile beni buraya ışınlamadılar. Herhalde bu yeterli bir cevap. Ben vatanımdayım, başka vatanım yok. Gereği oldukça gider gelirim. Ben İstanbul'dayım, kaçmış değilim. Bu yeterli cevap" şeklinde cevap verdi.

Erdoğan, Kasımpaşa'da çok güzel bir çocukluk geçirdiğini belirterek, "Kendimi bildim bileli babam siyasetin içindeydi. Babam sürekli çok yoğundu ve babama sitem ederdik" ifadesini kullandı.

Bilal Erdoğan, Kartal İmam Hatip Lisesi'nde 1991 yılında yatılı olarak okumaya başladığını ifade ederek, "Babam da imam hatipli olduğu için ben de imam hatipe gitmek istedim. Ve iyi bir eğitim vardı, özellikle iyi bir İngilizce eğitimi veriliyordu. 8 yıl okudum burada. Hayatımın en değerli yıllarını geçirdim. Sosyal faaliyetlerde çok aktiftim. Çok güzel insanlarla tanışma imkanı buldum. Türk sanat ve tasavvuf musikisi ile tanıştım. Ud çalıştım. Çok ilerletemesem de dinleme, söyleme ve yorumlama anlamında bir birikim oluştu" şeklinde konuştu.

Futbolla ilgili bir soruyu Erdoğan, "Futbolda çok iddialı olduğumu söyleyemem. Alt sokak ile üst sokak maç yapardık" diye yanıtladı.

"Amacım Boğaziçi'ne gitmekti"

Liseyi bitirdikten sonra hedefinin İstanbul'daki Boğaziçi Üniversitesi'ni kazanmak olduğunu aktaran Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Lise son sınıfta girdiğim sınavlarda bu hedefimi kazanabileceğimi görüyordum. Ancak bu katsayı engeli bizi etkiledi. Bazı sınıf arkadaşımız o katsayı engeline katılmamak için başka okullara geçiş yaptılar. Son senede şartları değiştirdiler. 'Sen artık gidersen ilahiyata git onun dışında kolay kolay başka yere gidemezsin.' O dönem imam hatiplilerin açtığı davalar oldu. Mağduriyeti çok derin yaşadık. O da yaşanması gereken bir dönemdi. Bizi güçlendirdi. O dönemde kız kardeşlerim de okulda baş örtüsü sorunu yaşadı. Kızlar başörtüsü mağduru olurken erkekler de kat sayısı mağduru oldu. Herkesin morali bozuktu. Benim hedefim yurt dışına çıkmak değildi amacım Boğaziçi'ne gitmekti. Yabancı dilim de fena değildi. 17-18 yaşında böyle bir sistem bize 'dur' dedi ve duvara tosladık. Bu nedenle Amerika'daki üniversitelere başvurumu yaptım."

"Hapiste olduğu için mezuniyetime gelemedi"

Bilal Erdoğan, babasını hapse yolladıkları günü asla unutamayacağını vurgulayarak, şunları anlattı: "Babamı hapse yolladığımız gün çok yakın bir arkadaşını da ahirete uğurlamıştık. Fatih Camiinde cenaze namazını kıldıktan sonra Pınarhisar'a doğru yola çıkmıştık. Fatih'in sokaklarının o kadar kalabalık olduğunu hiç görmemiştim. O otobüs, insan deryasında ilerlemeye çalışırken otobüsün üstünde herkesle selamlaşarak gittik. Cezaevi kapısına gelindi babam orada toplananlara son sözlerini söyledi. Ben orada babamla vedalaşamadım. Kalabalıktan bir oraya bir buraya savruldum. Babamla vedalaşamadan onu cezaevine uğurladım. Vedalaşamam beni çok üzmüştü. Cezaevinde kendisini çok ziyaret ettik. Babamın orada da çok yoğun bir trafiği vardı. Kendisine çok fazla mektup geliyordu."

Harvard Üniversitesi'ne başvuru

Hapiste olduğu için babasının mezuniyetine gelememesine çok üzüldüğünü ifade eden Erdoğan, onun kendisine mektup yolladığını dile getirerek, "Bu mektubu arkadaşlarıma okumuştum. Gerek annem gerekse arkadaşlarım çok duygulanmıştı. O süreç karakterimizde derin izler bırakan bir süreç oldu. Bizi güçlendirdi. Babam cezaevindeyken biz onun stresini ne kadar azaltabiliriz diye çaba gösterdik. Sevdiği yiyecekleri ona göndermeye çalışırdık" ifadesini kullandı.

Harvard Üniversitesi'ne başvuru sürecini anlatan Erdoğan, hocalarının referansları, dereceleri ve hazırladığı tez nedeniyle kabul edildiğini belirtti. ABD'de okul dışı hayatına değinen Erdoğan, "Ben gönüllü çalışmalara odaklandım. Mahalle kütüphanesinde gönüllü olarak çocuklara bakıyordum. Fakir ailelerin çocuklarının olduğu bir okulda gönüllü olarak çalışıyordum. İnsanlara yardım eder, oturacakları yerleri gösterirdik" diye konuştu.

Haberin Devamı