Bıldırcın dolması nasıl yapılır? MasterChef bıldırcın dolması tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Bıldırcın dolması nasıl yapılır? MasterChef bıldırcın dolması tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Türkiye'nin en popüler yarışmalarından birisi olan MasterChef Türkiye'de bugün bıldırcın dolması tarifi yapılıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise bıldırcın dolması tarifi araştırıyor. Peki, bıldırcın dolması nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve etin lezzetine doyamayacağınız bıldırcın dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

30 Kasım 2021, Salı 18:23 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Osmanlı saray mutfağından gelen bıldırcın dolması tarifi, tadına doyamayacağınız şahane bir lezzet. Peki, bıldırcın dolması nasıl yapılır? Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olacak bıldırcın dolması tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

BILDIRCIN DOLMASI TARİFİ

Bıldırcın dolması malzemeler

  • 5 orta boy bıldırcın
  • 5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

BILDIRCIN DOLMASI YAPILIŞI

İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.

Bıldırcınları iyice temizleyin tüyü kalmışsa eğer ayıklayın.

Ayıklanmış pirinçleri tuzlu suda bir müddet bekletin.

Soğanı yemeklik doğrayın.

Kuş üzümlerini de tıpkı pirinçler gibi ılık suya koyun.

Daha sonra orta boy bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı koyun ve eritin.

Bıldırcınları tavada birkaç dakika arkalı önlü mühürleyin ve kenara alın.

Kalan 3 çorba kaşığı tereyağını başka bir tavada eritin ve içine soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.  

Soğanlar kızarmaya başladığında suda beklettiğimiz pirinçleri ve yine suda bekleyen kuş üzümlerini, tuzu, biberi, tarçını ve dolmalık fıstıkları tavaya ilave edin.

Tavadaki malzemeleri iyice karıştırarak 5 dakika kavurun.

2 bardak sıcak su ekleyin ve pilav gibi pişirin.

Karışımı pişirdikten sonra 20 dakika dinlendirin.

Dinlendirdikten sonra daha önce kızarttığınız bıldırcınlara çorba kaşığı yardımıyla dolma içini doldurun.

Doldurduğunuz bıldırcınları cam bir kaba yerleştirin ve üzerine 2 bardak su ekleyip fırına verin.

Yaklaşık 30 dakika pişirdikten sonra bıldırcınları fırından çıkarıp biraz dinlendirin. Daha sonra servis edebilirsiniz. 


Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Trabzon hurmasıyla yapılan tarifler: Cennet hurmasıyla yapabileceğiniz 7 tarif