Bilecik Bilecik’te dolu üreticileri vurdu

Bilecik’te dolu üreticileri vurdu

Paylaş
Bilecik’te dolu üreticileri vurdu

Bilecik’te dolu üreticileri vurdu

Cafer ELMAS/BİLECİK,(DHA)- BİLECİK’te etkili olan şiddetli yağmur ve dolu yağışı Yeniköy’deki çiftçilerin mahsullerini vurdu.

Bilecik il merkezi ve ilçelerde de etkili olan gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı birçok işyerinin maddi hasara uğramasına neden olmuştu. Şiddetli yağmur sonrası Bilecik köylerindeki zararın boyutu da ortaya çıkmaya başladı. Bilecik merkeze bağlı Yeniköy’de üreticinin mahsullerinin yağış sonrası heba olduğu gözlenirken, birçok çiftçi zararlarının büyük olduğunu dile getirdi ve yetkililerden kendilerine destek olmalarını talep etti.

Mısır, kavun ve karpuz, tarlalarının büyük zarar gördüğünü ifade eden Yeniköylü çiftçi Abdullah Keskin, “Pazartesi’den itibaren başlayan dolu yağışının arazimize vermiş olduğu zarar gerçekten çok büyük. Şuan için dolu sonrasında oluşan selin arazi üzerinde yaptığı hasar nedeniyle bazı noktalara gidilemiyor. Şuan için yağış sonrasında oluşan selin arazimizde 8-10 dönümlük bir araziyi etkilediğini tahmin etmekteyiz. Arazimizde sılacık mısır, bal kabağı, kavun, karpuz, pırasa gibi ürünler yetiştirmekteyiz ama oluşan bu dolu yağışı sebebiyle gerçekten çok sıkıntılı günlerin bizi bekleyeceği aşikar bir durum. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi. Diğer yandan Yeniköy’deki oluşan sel baskınları nedeniyle tarım arazilerinde insan boyunda toprak göçükleri oluştu.

Haberin Devamı