Yaşam Bilet parasını bulamadığı için tren faciasından kıl payı kurtuldu

Bilet parasını bulamadığı için tren faciasından kıl payı kurtuldu

Paylaş
Bilet parasını bulamadığı için tren faciasından kıl payı kurtuldu

Çorlu'da meydana gelen tren kazasında dayısını ve komşusunu kaybeden 18 yaşındaki İslam Darı'nın bilet parası olmadığı için trene binemediği ortaya çıktı

Uzunköprü-Halkalı arasında 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan tren, menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeniyle raydan çıkıp devrilmiş, feci kazada 24 kişi ölmüş ve 124 kişi de yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Tren faciasında dayısı Ergün Kerpiç'i ve komşusu Ayşe Başaran'ı kaybeden İslam Darı (18), ekonomik sebepler nedeniyle son anda trene binmekten vazgeçtiğini söyledi. İslam Darı kendisinin parası olmadığı, kuzeni Görkem Kerpiç'in de hastalandığı için babası ile trene binmediğini söyledi.

'HEM ŞANSLI HEM DE HÜZÜNLÜ HİSSEDİYORUM'

Uzunköprü'de yaşayan ancak Çerkezköy'de fabrikadaki işine gitmek için trene binip kazada hayatını kaybeden Ergün Kerpiç'in (40) yeğeni İslam Darı, "Ben binmedim, kendimi biraz şanslı biraz da hüzünlü hissediyorum. Ne bileyim, içimden bir ses 'Keşke gitseydin diyor, yalnız bırakmasaydın dayını' diyor. Ne diyelim, Allah böyle yazmış.

Param olsaydı İstanbul'a gidecektim. Oğlu da gidecekti, hastalandığı için gidemedi. Onlar da 'Artık pazartesi yanına gideriz babamızın' dediler. Dayım da iş başı yapacağı için mecburiyetten Çerkezköy'e gitti, varamadı" diye konuştu.

Haberin Devamı