Yaşam Bilgisayar çıktı, oyunlar unutuldu

Bilgisayar çıktı, oyunlar unutuldu

Paylaş
Bilgisayar çıktı, oyunlar unutuldu

Bilgisayar oyunları çıktığından beri teknolojiye yenik düşen çocuk oyunları, yazar Erol Erdoğan tarafından kitaplaştırıldı

On beş yıllık bir emeğin ürünü olarak hazırlanan 'Top Oyunları, Taş Oyunları, Kumsal Oyunları, İp-Mendil Oyunları, Kelime Oyunları' isimli kitaplar Kültür A.Ş. tarafından yayınlandı.

İlk olarak Yeşilköy CNR Kitap Fuarında okuyucuya sunulan kitapları, İstanbul Kitapçısı satış noktalarından ve e-satış sitelerinden elde etmek mümkün olacak. 32’şer sayfalık beş kitapta yaklaşık yüz oyunun nasıl oynanacağı resim ve metin olarak anlatılıyor.

Haberin Devamı

Kitaplarda yer alan oyunlar Erol Erdoğan tarafından on beş yılda derlendi. “Kitaplarda yer alan oyunların çoğu çocukluk hatıralarıma dayanıyor. Bazı oyunları başkalarını dinleyerek derledim. Dedeleri, nineleri, anneleri, çocukları dinledim” diyen Erdoğan bazı oyunlar da akademik araştırmalardan, bazılarını da hemşehri derneklerine ait kaynaklardan elde etmiş.

Erol Erdoğan’ın arşivinde beş yüzden fazla oyun bulunuyor.

Anne ve babaların “Çocuklarımız, eski oyunları oynamıyor” şeklindeki şikâyetlerinin yanlış olduğunu söyleyen Erol Erdoğan, şöyle bir çağrıda bulunuyor: “Eski oyun diye bir şey yok, oyunlar oynanmaya devam edilirse yeni olur. Oyunların yaş aralığı geniş. Dede ile torun, anne-baba ile çocukları oynayabilir. Büyükler şikâyet etmek yerine çocuklarıyla birlikte oynasınlar. Oyunların yaygınlaşması için bu şart”.

Haberin Devamı