Yaşam Bilgisayar gibi hafızası var

Bilgisayar gibi hafızası var

Paylaş
Bilgisayar gibi hafızası var

0 ve 1 rakamlarından oluşan bin 92 haneli ikili sayı kombinasyonunu hafızasında hatasız tutmayı başardı

Türkiye 4. Hafıza Olimpiyatı’nda 4 "beyin atleti" 7 kategoride altın madalya aldı. Memoriad’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmalara lise öğrencisinden, iş adamına, üniversite öğrencisinden emeklilere kadar çok geniş bir yelpazede 2’si kadın 18 kişi katıldı.

Yarışmada, Maliye Bakanlığında müfettiş olarak görev yapan Seçkin Altınel, "isimler ve yüzler", "zihinsel toplama" ve "zihinsel çarpma" kategorilerinde Türkiye şampiyonu olarak 3 altın madalya kazandı.

Hacettepe Üniversitesi Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Soner Polat, bilgisayar tarafından karılmış bir deste iskambil kartını 1 dakika 25 saniyede hafızasına yerleştirip doğru hatırlayarak kendisine ait Türkiye rekorunu egale etti. Polat, 0 ve 1 rakamlarından oluşan bin 92 haneli ikili sayı kombinasyonunu hafızasında hatasız tutmayı başararak 2 altın madalya kazandı.

Samsun’da öğretmen olarak görev yapan Dinçer Özdemir "sayılar maratonu" kategorisinde, THY’de görevli Yeliz Aşık da "iskambil kartları" kategorilerinde kadınlar Türkiye şampiyonu olarak birer madalya aldı. "Hızlı okuma" kategorisinde dereceye giren olmadı.

AA

Haberin Devamı