Spor Bilic: Çok büyük bir fırsatımız var

Bilic: Çok büyük bir fırsatımız var

Paylaş
Bilic: Çok büyük bir fırsatımız var

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Spor Toto Süper Lig'de 27 Nisan Pazar günü oynayacakları Sivasspor maçına çok iyi hazırlandıklarını belirtti.

BJK TV’ye açıklamalarda bulunan Hırvat teknik adam, bazı eksiklere ve sorunlara rağmen futbolcularının ellerinden gelen mücadeleyi sergileyeceğini kaydederek, rakipleri Sivasspor’un özellikle iç sahada çok iyi futbol oynayan bir ekip olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

"Dört oyuncumuz Sivasspor maçı öncesi cezalı duruma düştü. Geriye sadece dört maç kaldı ve ligde her takımın belirli bir hedefi var. Bazen ortaya ilginç sonuçlar çıkabiliyor, herkes herkesi mağlup edebiliyor. Bize güven ve inanç veren iyi bir kadromuz var. Sivas’ta sahaya çıkacak olan futbolcularım ellerinden gelenin en iyisini yapacaktır. Ligi ikinci bitirmek için her şey bizim elimizde, çok büyük bir fırsatımız var. Bu şansın elimizden kayıp gitmesini istemiyoruz. Üç puan kazanmaya çalışacağız. Diğer maçlarda alınacak sonuçlara göre, bir puan bile bizim için çok değerli hale gelebilir."

"Şampiyonlar Ligi hedefi, bugün hayal olamayacak kadar yakın"

UEFA Şampiyonlar Ligi ya da şampiyonluk hedefini koydukları ilk gün, birçok kişinin bu düşünceyi bir hayal olarak gördüğünü hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı, bugüne bakıldığında bu öngörünün hayal olamayacak kadar yakın olduğunu işaret ederek, şöyle devam etti:
"Dört maça çıkacağız ama rakiplerimizin de zor karşılaşmaları var. Elimizden gelen en yüksek kaliteyi sahaya yansıtıp dört maçın tamamını kazanmaya çalışacağız. Hepimiz Şampiyonlar Ligi müziğini duymayı arzuluyor, yeni stadımızda o şarkının çalmasını istiyoruz. Şampiyonlar Ligi müziği stadınızda çalıyorsa, Avrupa’nın en iyi takımlarıyla, en büyük arenada mücadele ediyorsunuz demektir. Her takım bunun hayalini kurar ama şu an bundan çok fazla bahsetmememiz gerekiyor. Çünkü odaklanma problemi yaşayabiliriz. Şu an tamamıyla Sivasspor maçına konsantreyiz."

"Kesinlikle rol yapmıyorum, hep kendim gibi davranıyorum"

Bilic, ailesinden aldığı eğitim doğrultusunda herkese eşit mesafede davranmaya çalıştığını ifade etti.

Yalnızca Beşiktaş taraftarlarıyla değil, diğer tüm futbolseverlerle çok yakın ilişkiler kurduğunun hatırlatılması üzerine ise Bilic, "Ben kesinlikle rol yapmıyorum, hep kendim gibi davranıyorum. Ailem bana tüm insanlara saygı duymamı ve kategorize etmeden herkese doğru bir biçimde davranmayı öğretti. Herkese aynı sevgiyi ve saygıyı göstermelisiniz çünkü herkes bunu hak eder. Allah önünde hepimiz eşitiz" diye konuştu.
Siyah-beyazlı taraftarları çok sevdiğini dile getiren Beşiktaş Teknik Direktörü, "Diğer takımların taraftarlarına da büyük bir sevgim ve saygım var. Onların yanıma gelip bana saygı göstermeleri, benimle iletişim kurmaları, gerçekten çok memnuniyet verici. Benim Beşiktaş’a olan aidiyetim, diğer taraftarlarla arama mesafe koyarak ya da onları sinirlendirerek yükselmez" diye görüşlerini aktardı.

"Son derece kararlıyız ve Şampiyonlar Ligi’ne gideceğiz"

Galatasaray ile aralarında bulunan 2 puanlık farkın, Şampiyonlar Ligi’ni garantilemek için yeterli olmayacağını fakat kendilerine önemli oranda avantaj sağlayacağını belirten Bilic, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Çok iyi bir sezon geçiriyoruz, özgüvenimiz gerçekten çok yüksek. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çok zor maçlara çıkacağız. Biz ne yapmamız gerektiğinin farkındayız, her zaman maç maç bakıyoruz. Ligde iyi bir pozisyona yerleştik, 10 puan fark olsaydı bugün çok daha rahat olacaktık ama 2 puan var ve hiç de azımsanacak bir fark değil. Garanti sağlamıyor ama belirli bir avantaj sunuyor. Gerçekten son derece kararlıyız ve Şampiyonlar Ligi’ne gideceğiz."

Taraftara çağrı

Hırvat teknik adam kalan haftalarda taraftarlarının desteğinin çok önemli olduğunu hatırlattı.Kalan dört haftada taraftar desteğinin önemine vurgu yapan Bilic, "Sezon içerisinde ellerinden gelen her şeyi yaptılar ve desteklerini bize hissettirdiler. Cezalı olduğumuz maçlar da ise kendilerinden yoksun kaldık. Bu desteğin devam etmesine gerçekten çok ihtiyacımız var. Çünkü taraftarlarımız olmadan başarmamız çok zor. Tek isteğim, taraftarlarımızın şu ana kadar verdikleri desteği, şimdiden sonra da devam ettirmeleri" ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı