Tarsus Bilim, Eğitim, Sanat, Kültür Akademisi’nin kursiyerleri sertifikalandı

Bilim, Eğitim, Sanat, Kültür Akademisi’nin kursiyerleri sertifikalandı

Paylaş
Bilim, Eğitim, Sanat, Kültür Akademisi’nin kursiyerleri sertifikalandı

Bilim, Eğitim, Sanat, Kültür Akademisi’nin kursiyerleri sertifikalandı

Okan ÇALIŞKAN/TARSUS(Mersin), (DHA)-MERSİN’de Tarsus Belediyesi bünyesindeki Dr. Turgut Erkutlu Bilim Eğitim Sanat Kültür Akademisi'nde açılan el sanatları kursunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.
Dr. Turgut Erkutlu Bilim, Eğitim, Sanat, Kültür Akademisi bünyesinde daha önce açılan piyano, gitar, resim kurslarında başarılı olan kursiyerlere sertifikaları dağıtılırken, devam eden gitar, resim, bağlama, el sanatları, tiyatro ve robotik kodlama kurslarına yüzlerce kursiyer katılıyor.
Düzenlenen el sanatları kursunun tamamlanmasının ardından kursiyerlerin sertifikalarının dağıtımı için düzenlenen törende konuşan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Harun Doğan çalışmalarında kendilerine her türlü imkânı sağlayıp desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a teşekkür etti.
El sanatları kursunu tamamlayan kursiyerlerin sertifikalarını vermek üzere düzenlenen törene iştirak ederek kursiyerler ile bir araya gelen Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan yaptığı konuşmada, "Tarsus güzel bir kent, hepimizde çok seviyoruz. Aydınlık dolu bir kent, kadim topraklar, gezmeye bile doyamıyoruz. Tarihi ile turizmi ile kültürü ile inanılmaz bir kent. Eskiden benimde gariban anam iğne oyası yapardı ve bunu değerlendirirdik. Onun sayesinde de okudum, doktor oldum, onun ürettikleriyle. Biz sizleri sadece yetiştirip, sertifika vermek istemiyoruz. Sizlerin ürettiklerini de alıp ve bunları kendi yerimizde marketlerimizde, reyonlarımızda satıp sizlerin kazanç sağlamanıza vesile olup aile bütçenize ekonomik olaraktan bir katkıda bulunmanıza istiyorum. Sizlerde bugün bu sertifikayı almakla yetinmeyin bu öğrendikleriniz ile üretin, satamayız diye korkmayın, ürettiklerinizi direkt olarak alacak bir belediyeniz var. Bu belediye sizin emeğinizi, alın terinizi değerlendirecek bir belediye bunu asla unutmayın" dedi.
Önümüzdeki süreçte Çocuk Bilim Akademisi de açacaklarını ifade eden Başkan Bozdoğan, "Matematik, Fizik ve robotik kodlamaların olduğu ve çocuklarımızın teknolojik olarak en üst düzeyde yetişmeleri için imkân sağlayacak olan çocuk bilim akademisi de açılacak. Bunun yanında tekstil atölyeleri de açılacak. Biz istihdam da sağlıyoruz, sadece belediyeye işçi almak değil, tekstil atölyesinde 144 işçi çalışacak, 144 eve ekmek gidecek. Bunu 5 ile çarparsanız şu kentteki 500-600 insanın ekmek parası oradan çıkacak. Artık insanlar dışarıda Tarsus Belediyesi'ni çok farklı bir şekilde anlatıyorlar, yerlere göklere sığdıramıyorlar. Bunun tek bir nedeni var; boşa bir kuruşu harcamıyoruz, yaptığımız her şeyde mutlaka ne olursa olsun göstererek, şeffaf bir şekilde, sizlere hesap vererekten neyi nasıl yaptığımızı anlataraktan, meclisi izlerseniz tek tek izah ediyorum. Tarsus Belediyesi’nin parası tamamen halka, hizmetle dönüyor, 2 yılda 200’den fazla açılışla dönüyor. Biz reklamı fazla sevmeyiz. İstersek her tarafa boy, boy ilanlar verir neler yaptığımızı tek tek gösteririz. Yaptığımız asfaltla, kaldırımlarla temizlikle de övünmeyeceğiz, ama şununla övüneceğiz; bu kentin çocukları, gençleri, kadınları bu ülkede eğer en iyi şekilde yaşam kalitesine sahip oluyorsa işte bununla övüneceğim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı