Bilim - Teknoloji Bilim insanlarından Mark Zuckerberg'e çağrı: Kışkırtıcı dil ve yanlış bilginin yayılmasını engelleyin
Paylaş
Bilim insanlarından Mark Zuckerberg'e çağrı: Kışkırtıcı dil ve yanlış bilginin yayılmasını engelleyin

Bilim insanları Facebook kurucusu Marck Zuckerberg'e çağrıda bulunarak platformun yanlış bilgi ve kışkırtıcı dil kullanımına karşı daha sert önlemler alması gerektiğini savundu. Facebook'un Donald Trump'ın "Yağma başlarsa ateş açma da başlar" ifadeleri içeren mesajına uyarı vermemesi tepki çekmişti.

Guardian'ın aktardığı habere göre, ABD'nin önde gelen araştırma enstitülerinden 60'dan fazla profesör ve bir Nobel ödüllü bilim insanının da arasında bulunduğu 140 kişilik ekip, Facebook CEO'su Zuckerberg'e bir mektup yazdı. Bilim insanları, Zuckerberg'den yanlış bilgi ve kışkırtıcı dil konusunda daha sert politikalar uygulamasını istedi.

Haberin Devamı

Mektupta, "kasıtlı olarak yanlış bilginin ve ayrıştırıcı bir dilin" yayılmasının, araştırmacıların teknolojiyi kullanarak hastalığı önleme ve ortadan kaldırma, çocukların eğitimini ilerletme ve ceza kanunlarında reform amaçlarına aykırı olduğu kaydedildi.

Mektupta, özellikle Zuckerberg'in Trump'ın "Yağma başlarsa ateş açma da başlar" ifadesinin yer aldığı paylaşıma karşı harekete geçmemesi eleştirildi.

Facebook'un CEO'su Zuckerberg, Donald Trump'ın "şiddeti yüceltmekle" suçlanan paylaşımını kaldırmayarak, "tehlikeli" başka paylaşımların önünü açtığı gerekçesiyle tepki çekmişti.