Bilim - Teknoloji 2022'nin ilk çeyreğinde en çok kullanılan uygulamalar belli oldu
Paylaş
2022'nin ilk çeyreğinde en çok kullanılan uygulamalar belli oldu

Sosyal medya platformlarıyla ilgili analizler paylaşan Data.ai, 2022'nin ilk çeyreğinde en çok kullanılan mobil uygulamalara ilişkin raporunu yayınladı. Rapor, indirme sayısı, müşteri harcamaları ve aylık aktif kullanıcı sayısı baz alınarak hazırlandı.

Data.ai verilerine göre Facebook, 2022’nin birinci çeyreğinde en çok kullanılan uygulama oldu. İkinci sırada popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp gelirken, Instagram üçüncü sırada yer aldı. Dördüncü sırada ise Facebook Messenger var.

Haberin Devamı

Aylık 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan TikTok, Data.ai’nin listesine beşinci sırada girerken; onu Amazon, Telegram, Twitter, Spotify ve Netflix takip ediyor.

Araştırmaya göre kullanıcılar 2022’nin birinci çeyreğinde en fazla TikTok’ta harcama yaptı. YouTube ise listede ikinci sırada yer aldı. Tanışma uygulaması Tinder üçüncü olurken, bu yıl Türkiye’de faaliyete başlayacak olan Disney+ ve HBO Max bunları takip etti.

Mobil uygulama harcamalarıyla ilgili şirket, “Genel olarak, uygulamalara yapılan tüketici harcamasının iki yıl içinde yüzde 40’ın üzerinde arttığını, 2020’nin ilk çeyreğiyle kıyasladığımızda toplam harcamanın iOS için yüzde 42 ve Google Play için yüzde 44 arttığını tahmin ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı