Bilim - Teknoloji ABD’deki bir üniversiteye bombalı saldırı! Hedef ise Mark Zuckerberg ve Metaverse
Paylaş
ABD’deki bir üniversiteye bombalı saldırı! Hedef ise Mark Zuckerberg ve Metaverse

ABD’nin Boston şehrinde bulunan Northeastern Üniversitesi kampüsünde bir bombalı saldırı yaşandı. Saldırıda can kaybı yaşanmazken bombanın yanında Mark Zuckerbeg ve Metaverse’ü hedef alan not bulundu.

Northeastern Üniversitesi Kampüsü’nün Sanal Gerçeklik departmanına gönderilen paket, teslim alan bir görevlinin paketi açması sonucu patladı.

Haberin Devamı

Boston polis departmanı ve yerel yetkililer, bombanın uzaktan patlatılmadığını, paket açıldığında patlayacak şekilde ayarlandığını belirtti. Olayda can kaybı yaşanmazken görevlinin ellerinde hafif yaralar oluştu. Bombanın yanında ise bir not bulundu.

Şifreli ve garip kelimelerle dolu olan notun tam içeriği paylaşılmazken, CNN’in kolluk kuvvetleri ve istihbarat analisti olan John Miller konu hakkında “Bombanın yanında bir not ve resimler vardı. Notta Mark Zuckerberg hedef alınıyor ve Metaverse, üniversiteler ve Mark Zuckerberg’den bahsediyordu. Not biraz anlamsız ancak yetkililer altındaki anlamı çözmek için ellerinden geleni yapıyorlar” dedi.

Diğer uzmanlara göre not, teknoloji ve Metaverse karşıtı bir anarşistin Metaverse evrenini kurmaya çalışan Mark Zuckerberg’i tehdit etmesi üzerine kuruluydu.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü anti terörizm uzmanı Brian J. Philips ise bu eylemin 1980’li yıllarda bombalı eylemleri ile tanınan “Unabomber” lakaplı Theodore Kaczynski’nin bir öğrencisi olabileceğinden bahsetti.