Bilim - Teknoloji Apple, iPhone, iPad ve Mac'ler güncellenmezse ne olur? iPhone'larda güvenlik açığı mı var? İşte iOS15.6.1 özellikleri...
Paylaş
Apple, iPhone, iPad ve Mac'ler güncellenmezse ne olur? iPhone'larda güvenlik açığı mı var? İşte iOS15.6.1 özellikleri...

ABD’li teknoloji devi Apple tarafından yapılan açıklamada iPhone, iPad ve Mac'ler de dahil olmak üzere birçok Apple ürününde güvenlik açığı olduğu belirtildi. Dünya çapında milyarlarca kullanıcıya sahip firma, müşterilerine Apple cihazlarını güncellemesi çağrısı yapıyor. Peki, Apple, iPhone, iPad ve Mac'ler güncellenmezse ne olur?  İşte güvenlik açığı ve iOS15.6.1 güncellemesinin özellikleri hakkında detaylar…

Apple, iPhone, iPad ve Mac'lerde yaşanan güvenlik açığıyla ilgili bu hafta iki rapor yayınladı. Bu sorunun istismar edilmiş olabileceğine dair rapor hazırlanırken, kaç kullanıcının bu durumdan etkilenmiş olabileceği konusunda bilgi paylaşılmadı. Hemen ardından ise şirket iOS15.6.1 güncellemesini piyasaya sürdü ve kullanıcılarına güncelleme yapması konusunda çağrıda bulundu…

Haberin Devamı

IPHONE'LARDA GÜVENLİK AÇIĞI MI VAR?

Dev teknoloji firması Apple, iPhone'lar, iPad'ler ve Mac'ler de dahil birçok ürününde, hacker'ların cihazların kontrolünü tamamen ele geçirmesine olanak verebilecek ciddi güvenlik açıkları olduğunu açıkladı.

Konuyla ilgili iki rapor yayımlayan firma tarafından çarşamba günü yapılan açıklamada, "bu sorunun istismar edilmiş olabileceğine dair bir raporun olduğu" itiraf edildi. Ancak, şirket, kaç kullanıcının etkilenmiş olabileceğine dair bir rakam paylaşmadı.

APPLE, İPHONE, İPAD VE MAC'LER GÜNCELLENMEZSE NE OLUR?

Uzmanlar, iPhone 6 ve üst modelleri ile birçok iPad ile birlikte bütün iPad Pro ve iPad Air 2 modellerinin güncellenmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Aynı zamanda bazı iPod modelleri ile MacOS Monterey sistemini kullanan Mac bilgisayarların da risk altında olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

The Guardian'ın derlediği haberde, SocialProof Security CEO'su Rachel Tobac, "hackerların telefona sanki kullanıcıymış gibi erişebildiğini" belirtti. Tobac, gazeteciler, aktivistler gibi göz önünde bulunan insanların özellikle dikkat etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İOS15.6.1 ÖZELLİKLERİ

Apple cihazlarda görülen ve “Sıfır gün” (Zero day) olarak adlandırılan güvenlik açığı ile ilgili olarak şirket acil olarak iOS15.6.1 güncellemesini piyasaya sürdü.

İki güvenlik açığını da ortadan kaldıran güncelleme aynı zamanda çekirdek ayrıcalığından faydalanarak rastgele kod yürüten CVE-2022-32894'e de kapsıyor.

Yeni iOS15.6.1 güncellemesi şu anda aktif olarak iPhone 6S veya üzeri, tüm iPad Pro, iPad 5.nesil veya üzeri, iPad mini 4 veya üzeri ve iPad touch 7.nesil cihazlar için indirilebilir durumda. Güvenlik açığından etkilenmek istemeyen tüm Apple kullanıcılarına güncellemeyi indirmeleri tavsiye ediliyor.