Bilim - Teknoloji Apple, ticari sırlarının çalındığı gerekçesiyle dava açtı
Paylaş
Apple, ticari sırlarının çalındığı gerekçesiyle dava açtı

Apple, ticari sırların çalındığı iddiasıyla çip girişimine dava açtı. Şirket, Rivos adlı bir şirketin, çalışanlarını işe almak için “koordineli bir kampanya” yürüttüğünü iddia ediyor.

Apple resmi olarak bir şirketi ticari sırlarını çalmakla suçladı. Teknoloji devi, Cuma günü yapılan bir şikayet dilekçesinde, Mountain View, California merkezli bir “gizli mod” girişimi olan Rivos’un, Apple’ın çip tasarım bölümünden çalışanlarını kapmak için yakın zamanda bir “koordineli kampanya” yürüttüğünü iddia ediyor.

Haberin Devamı

Davayı bildiren ilk yayın olan Reuters‘e göre, Apple en az iki eski çalışanının gigabaytlarca gizli veriyi yanlarında Rivos’a götürdüğünü iddia ediyor. Bloomberg‘in haberine göre ise, bu kişilerin çaldığı iddia edilen bilgiler arasında, yayınlanmamış çip tasarımlarını detaylandıran sunumlar da yer alıyor.

Apple’ın şikayet dilekçesinde özellikle “Rivos’un en azından bazı Apple çalışanlarına, onlarla daha fazla iletişim kurmadan önce şifreli iletişim uygulamaları (Signal gibi) yüklemelerini söyledikleri ifade ediliyor.”

Dava ilerlerse, Waymo‘nun Uber’e karşı 2017’de kendi kendine sürüş teknolojisi hakkında gizli bilgileri çalmak için açtığı davaya benzer şekilde ciddi dikkat çekmesi muhtemel. Zira yıllarca süren davalardan sonra, Uber’in 245 milyon dolara razı olmayı kabul etmesi ve bir mahkemenin anlaşmazlığın merkezindeki mühendis Anthony Levandowski’yi eski Başkan Donald Trump’ın af yayınlamasından önce 18 ay hapis cezasına çarptırmasıyla dava sona ermişti.

Haberin Devamı