Bilim - Teknoloji Apple, TouchID yüzünden davalık oldu
Paylaş
Apple, TouchID yüzünden davalık oldu

Apple, hali hazırda dünyanın en değerli şirketi konumunda bulunuyor. Son açıklamalara göre Apple’ın şirket değeri 900 milyar dolar civarlarındaydı. Bunun yanı sıra Cupertino merkezli şirket en büyük nakit rezervine sahip firma unvanının da sahibi. Hal böyle olunca bu servetten yararlanmak isteyenlerin sayısı da önemli derecede artıyor

Keza Apple ne zaman yeni bir ürün çıkarsa, bu ürünle ilgili olarak onlarda patent davasıyla karşı karşıya kalıyor. Bu davalardan sonuncusu ise Apple’ın parmak izi okuyucusu teknolojisi TouchID üzerinden açıldı.

Hatırlanacağı üzere Apple TouchID özelliğini ilk olarak iPhone 5s modelinde kullanmıştı. Sonrasında ise iPhone X’e kadar olan tüm modellerde bu teknolojiden yararlanıldı. Güney Koreli bir şirket olan Firstface, Apple’ın bahse konu özelliği kendisinden çaldığını iddia ediyor. Firstface CEO’su Jung Jaelark, şirketin benzer bir teknolojiyi Apple’dan çok daha önce Japonya, Kore ve ABD gibi pek çok ülkede satışa sunduğu cihazlarda kullandığını iddia ediyor. Eğer dava Güney Koreli şirketin lehine sonuçlanırsa Apple karşı tarafa hatırı sayılır bir patent ücreti ödemek zorunda kalabilir.
Öte yandan bu Apple’ın karşılaştığı ilk patent sorunu değil. Keza daha önce de bazı şirketler Apple’a benzer patent ihlallerinden ötürü davalar açmıştı. Cupertino merkezli şirket son olarak FaceTime, iMessege ve VPN on Demant için VirnetX isimli şirkete 500 milyon dolarlık ödeme yapmıştı.


ONEPLUS 5T ADETA YOK SATIYOR

Haberin Devamı