Bilim - Teknoloji Avrupa Birliği: Apple Pay haksız rekabet ediyor
Paylaş
Avrupa Birliği: Apple Pay haksız rekabet ediyor

Avrupa Birliği'nin Apple’a açtığı rekabete aykırı olma ve tekel olma davasında ilk karar verildi. Avrupa Birliği Komisyonu, Apple’ın Apple Pay NFC yöntemlerine karşı çıktı.

Avrupa Birliği, Apple’a resmi olarak itirazda bulundu. AB Komisyonu, Apple’ın, üçüncü parti uygulamaların NFC’ye erişimini kısıtlamasının rekabeti engellediğini belirtti.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği, Apple’a henüz bir yaptırım kararı uygulamadı ancak Apple’a karşı bir soruşturma başlatılacak. Avrupa Komisyonu, Apple’ın NFC teknolojilerine erişimi engelleyerek Apple Pay’i haksız olarak güçlendirdiğini belirtti. Komisyon başkan yardımcısı Margrethe Vestager, rekabet eden mobil ödeme ve cüzdan uygulamalarının iPhone üzerinden NFC’ye erişmesi gerektiğini belirtti. Vestager, Apple’ın NFC erişimini engellemesinin geliştiricileri ciddi anlamda zora soktuğunu ve mobil ödeme alternatiflerine kapı kapattığını belirtiyor.

Avrupa Birliğine göre Apple'ın tekel olma çabası güden davranışı, iPhone'lardaki mobil cüzdanların tüketiciler için daha az rekabete ve daha az seçeneğe sahip olmasına sebep oluyor. Açıklanan bu ilk karara, Apple'ın itiraz hakkı bulunuyor ve nihai karar olmadığı vurgulanıyor.

Haberin Devamı