Bilim - Teknoloji Avrupa, büyük teknoloji şirketlerini kontrol etmeye başlayacak
Paylaş
Avrupa, büyük teknoloji şirketlerini kontrol etmeye başlayacak

Avrupa, Dijital Hizmetler Yasası ile büyük teknoloji şirketlerini kontrol etmeye başlayacak.  Komisyon, Google, Amazon, Facebook, Apple ve Microsoft’un etkisini ve gücünü dizginlemeye yardımcı olacak yeni kurallar oluşturuyor. Görüşmeler 24 Mart'ta başlayacak.

Avrupa Komisyonu, Mart ayı sonuna kadar AB parlamenterleri ve ülkeleriyle birlikte teknoloji devlerini soruşturmayı hedefleyen yasa tasarısında sona geliyor. Dijital Hizmetler Yasası, GAFAM olarak kısaltılan; Google, Amazon, Facebook ve Microsoft’un yetkilerini denetleyecek.

Haberin Devamı

Avrupa Komisyonu Antitröst Başkanı Margrethe Vestager, GAFAM’ı dizginlemeyi hedefleyen anlaşmayı hayata geçirmek için müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini söyledi.

AB’nin son tasarısı, ABD merkezli büyük teknoloji firmalarının Avrupa’da daha sıkı denetim altına alınmasına izin verecek.

Avrupa Komisyonu Antitröst Başkanı Margrethe Vestager son Avrupa Parlamentosu oturumunda yaptığı konuşmada, teknoloji şirketleriyle siyasi bir anlaşmayı hedeflediklerini söyledi. Avrupa ülkelerinin yöneticileriyle görüşmeler 24 Mart’ta yeniden başlayacak.