Bilim - Teknoloji Bill Gates'ten boşanması sonrası ilk röportaj: Bu süreçte çok acı çektim
Paylaş
Bill Gates'ten boşanması sonrası ilk röportaj: Bu süreçte çok acı çektim

Microsoft kurucusundan boşanması sonrası ilk röportajını CBS'e veren Melinda Gates, bu süreçte çok acı çektiğini, çok gözyaşı döktüğünü anlatırken, zaman içinde evliliklerine olan güven ve inancını kaybettiğini belirtti.

Dünyanın en zenginleri listesinin başlarında yer alan Microsoft kurucusu Bill Gates ile Mayıs 2021'de 27 yıllık evliliklerini noktalama kararı açıklayan Melinda French Gates, bunun perde arkasıyla ilgili CBS Morning'e konuştu.

Haberin Devamı

Röportajdan yayımlanan tanıtımda, Melinda French Gates (57), bu kararı belli bir anda belli bir olay yüzünden almadığını belirterek bir birikimin söz konusu olduğuna işaret etti.

Bill ve Melinda Gates Vakfı'yla küresel aşı çalışmaları gibi hayırsever faaliyetleri devam ettiren eski Microsoft Genel Müdürü'ne, Bill Gates'in 20 yıl önce bir çalışanıyla ilişkiye girdiğini teyit etmesi gibi olaylar soruldu.

Affetmeye inandığını, o sorunları bir ölçüde çözdüklerine inandığını söyleyen Gates, "Belli bir an ya da belli bir şey değildi. Zaman içinde bir nokta geldi ki, bunun artık sağlıklı olmadığını, bizim olana güvenemeyeceğimi fark etmem için yeterli şey oluştu" dedi.

Bu zor süreçte çok acı çekip çok ağladığını ifade eden Gates, bunun yanısıra zaman zaman kızgınlık duyduğunu belirtti: “Günlerce çok gözyaşı döktüm, yani kelimenin tam anlamıyla yerde yattığım ve halının bana yakın olduğu günlerdi. Gerçekten düşünüyordum, 'Bu nasıl olabilir? Nasıl kalkabilirim? Nasıl ilerleyeceğim'."

Haberin Devamı

Kadın hakları savunuculuğuyla da tanınan Gates, "Bu, yas sürecinin bir parçası. Sahip olduğunu ve ömür boyu senin olduğunu sandığın bir şeyi kaybetmenin yasını tutuyorsun" diye devam ederek, artık şifalanma yolculuğunda öbür tarafa geçmeye başladığını dile getirdi.

"Kendimi bu bölümün sayfasını çeviriyor gibi hissediyorum" diyen Gates, "2022 yılındayız ve karşıma nelerin çıkacağı ve yaşamımın nasıl ilerleyeceği konusunda gerçekten heyecanlıyım" duygusunu paylaştı.