Bilim - Teknoloji Çin’in TikTok ile Amerikalıların verilerini topladığı iddia edildi
Paylaş
Çin’in TikTok ile Amerikalıların verilerini topladığı iddia edildi

TikTok, ABD’de bir çok güvenlik ihlali problemi ile gündeme geldi. Çin’in TikTok uygulaması aracılığıyla Amerikan vatandaşları hakkında veri topladığı iddia ediliyor.

BuzzFeed News’in yayınladığı bir rapora göre Çin merkezli platform çalışanlarının en az birkaç ay boyunca ABD kullanıcılarının verilerine “tekrar tekrar” eriştiğini iddia etti. Bu veri ihlali ile ilgili platformun amacının ne olduğu ise tartışma konusu oldu.

Haberin Devamı

Elde edilen dahili personel toplantılarının ve sunumların kayıtlarında, TikTok çalışanlarının bu verilere erişemedikleri için ABD kullanıcı verilerine erişmelerini istemek zorunda kaldıkları bildirildi. TikTok’un güven ve güvenlik departmanı ekibinin bir üyesinin her şeye erişim elde ettiği iddiaları ise ortalığı karıştırdı.

Bu olayların en az Eylül 2021 ve Ocak 2022’de meydana geldiği ve geçen yıl CNBC tarafından açıklanan benzer iddiaları takip ettiği bildirildi. Şirket, ABD kullanıcılarının verilerini TikTok’un ana şirketi ByteDance’in bulunduğu Çin’e potansiyel olarak ifşa ettiği için yıllarca eleştiriyle karşı karşıya kaldı. 2020’de eski Başkan Donald Trump, uygulamayı ülke çapında bir yasakla tehdit etti ve şirketi ABD merkezli varlıklarını ByteDance’den ayırmaya zorlamaya çalıştı.

Haberin Devamı