Bilim - Teknoloji Elon Musk: Starship uzayda atık toplayabilecek
Paylaş
Elon Musk: Starship uzayda atık toplayabilecek

Elon Musk, Starship'in uzayda atık toplayabileceğini açıkladı. Twitter’dan açıklama yapan Musk, aracın uzaydaki atık ve enkazı deposuna toplayabileceğine işaret etti.

Musk, konuya ilişkin açıklamayı resmi Twitter hesabı üzerinden bir takipçisine verdiği yanıtaa yaptı. Söz konusu takipçi, paylaşımında Musk’a SpaceX’in uzaydaki atıkları toplamaya yönelik herhangi bir planı olup olmadığını sordu. Musk ise yanıtında, Starship'in hareket eden kapısıyla uzayda deposuna atık toplayabileceğine işaret etti. Musk paylaşımında “Starship’i uzayda uçurabiliriz ve kaportadaki hareketli kapı sayesinde enkaz toplayabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Starship’te yer alan hareketli kapı, yörüngede belli bir noktaya ulaşınca açılabiliyor ve uzay aracını fırlatıyor. Kapı, daha sonra Starship Dünya’ya dönmeden önce tekrar kapanıyor. Uzaydaki ölü uydular ve ayrık roket parçalarının, yörüngede bir uçan atık yığını oluşturduğu da biliniyor.

SpaceX, güncel olarak Starlink uydu interneti hizmeti için yörüngeye fırlattığı bin 657 uydusu bulunuyor. Şirket, 2027 yılının ortasına kadar 42 bin uydu ile bir mega takımyıldızı oluşturmayı planlıyor.