Bilim - Teknoloji Elon Musk, Twitter'ı satın almak için teklif verdi
Paylaş
Elon Musk, Twitter'ı satın almak için teklif verdi

Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, Twitterhisse başına 54,2 dolara satın almayı teklif etti. Bu doğrultuda Twitter'ın tamamının yaklaşık 43 milyar dolar değerinde olacağı bildirildi.

Elon Musk, Twitterhisse başına 54,2 dolara satın almayı teklif etti. Bloomberg, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na sunulan belgelere atıfta bulunarak, anlaşmanın tamamlanması halinde şirketin tamamının yaklaşık 43 milyar dolar değerinde olacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Musk, "Twitter'a yatırım yaptım çünkü şirketin dünya genelinde ifade özgürlüğünü sağlayacak bir platform olma potansiyeline inanıyorum. İfade özgürlüğünün işleyen bir demokrasi için toplumsal bir gereklilik olduğuna inanıyorum. Yine de yatırım yaptığımdan beri şirketin (Twitter) halihazırdaki durumuyla bu toplumsal gereklilik görevini yerine getiremeyeceğini farkettim. Twitter'ın özel bir şirket olması gerekiyor" dedi.

Bloomberg'e göre Elon Musk'ın kişisel serveti şu anda 260 milyar dolar civarında. Nisan ayı başlarında Musk, Twitter'dın %9,2 hissesini satın aldı, ardından şirketin ona yönetim kurulu üyeliği teklif etti. Ancak Msuk, bu teklifi reddetmişti.