Bilim - Teknoloji Elon Musk'ın Starlink internet hizmeti ev yapımı cihazla hack’lendi
Paylaş
Elon Musk'ın Starlink internet hizmeti ev yapımı cihazla hack’lendi

Elon Musk’ın SpaceX Starlink internet hizmeti, 25 dolarlık basit bir ev yapımı cihaz ile bir güvenlik araştırmacısı tarafından kolayca hack’lendi.

Bir güvenlik araştırmacısı, Starlink uydularının siber korsanlara karşı riski altında olduğu konusunda şirketi uyardı. Belçikalı araştırmacı Lennert Wouters, Starlink’in internet terminallerini bozabilecek 25 dolarlık bir bilgisayar korsanlığı aracı geliştirdi. Wouters, aracı başkalarının kopyalaması için kullanıma da sunacak.

Haberin Devamı

Wouters, kısa süre önce hafta Las Vegas’ta düzenlenen Black Hat Güvenlik Konferansı’nda Elon Musk’ın uydu çanaklarının nasıl hack’lenebildiğini gösterdi.

Çarşamba günkü konferansta yaptığı sunum sırasında Wouters, Starlink uydu terminaline erişmesine ve kendi özel kodunu oluşturmasına izin veren donanım açıklarını anlattı. Wouters, “Starlink Kullanıcı Terminallerinin (UT) yaygın olarak bulunması, onları donanım korsanlarına maruz bırakıyor ve bir saldırganın ağı özgürce keşfetmesine olanak tanıyor” dedi.

Starlink müşterileri, evlerinde ve hatta yolda yanlarında taşımak için 19 inç genişliğinde bir Dishy McFlatface isimli çanakları alıyor. Wouters, Starlink çanağını hack’lemek için bir modchip ya da uydu çanağına takılabilen özel bir devre kartı yarattı. Modchip, toplamda yaklaşık 25 dolara mal olan hazır parçalar kullanılarak bir araya getirildi. Ayrıca Wouters, modchip’in ayrıntılarını Github’dan indirilmeye hazır hale de getirdi.

Haberin Devamı