Bilim - Teknoloji Epic, Google’a bir dava daha açıyor
Paylaş
Epic, Google’a bir dava daha açıyor

Epic, Google’a yeni bir dava daha açıyor. Şirket bu sefer, geçen ay satın aldığı Bandcamp için Google’ı davalık etmeye hazırlanıyor.

Bandcamp, Google Play kurallarına uymadığı için 1 Haziran’da Google Play’den kaldırılacak. Bandcamp, Google Play’in ödeme sistemi yerine kendi ödeme sistemi kullandığı için Google Play kurallarına karşı çıkmış oluyor. Google, Play Store ödeme sistemi ile her satıştan %30 komisyon almak istiyor. Bandcamp, şuan PayPal üzerinden satışlarını yapıyor. Epic, Google Play ödeme sistemine geçmek içim zaman ve emek harcayacağını belirtiyor. Epic, bu yüzden Googla’a karşı yasal işlem başlattı.

Haberin Devamı

Bandcamp’in kurucularından olan Ethan Diamond, 2015’ten beri Android’te kendi ödeme sistemlerini kullandıklarını belirtiyor. Ancak Google, 1 Haziran’dan itibaren yeni kurallarını uygulayarak %30 komisyon almaya başlayacak. Görünüşe göre Google, Bandcamp için bu komisyonu %20 yapmış durumda ancak şirket, hala bir komisyon ödemek istemiyor.

Diamond, kendi ödeme sistemleri ile müzisyenlere 24-48 saat içinde ödeme yapabildiklerini ancak Google Play ödeme sistemine geçmeleri halinde bu sürenin 15-45 gün olacağını belirtti.

Google, Epic’in bu davasının yine geçersiz ve anlamsız olduğunu belirtiyor.