Bilim - Teknoloji Facebook, Apple Watch'a rakip akıllı saat konusunda sona yaklaşıyor
Paylaş
Facebook, Apple Watch'a rakip akıllı saat konusunda sona yaklaşıyor

Facebook, bu yazın sonuna kadar Apple Watch'a rakip olabileceği düşünülen akıllı saatini tanıtmayı planlıyor. Yeni modelin çift kameraya sahip olacağı ve 400 dolar gibi bir fiyatla piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

Facebook, sosyal medya kullanımını kolaylaştıracak çift kameralı bir akıllı saat üzerinde çalışıyor. İlk defa bir akıllı saat üzerinde çalışma yapan firmanın amacı, sosyal medya kullanıcılarının işini kolaylaştırmak.

Haberin Devamı

Facebook’un henüz resmi olarak duyurmadığı saat, içerik bakımından Facebook ve Instagram kullanıcıları için kullanışlı bir aksesuar olacağa benziyor. Şirketin üzerinde çalıştığı yeni modelin, akıllı saat pazarında Apple Watch'a rakip olabileceği öngörülüyor.

Sızdırılan görüntülere göre cihaz, fotoğraf ve video çekmek için iki ayrı kameraya sahip olacak ve bu kameralar vasıtasıyla kullanıcılar, doğrudan Facebook'a ait uygulamalarda paylaşım yapabilecek. Bu yüzden modelin telefonlardan bağımsız bir işleyişe sahip olabileceği düşünülüyor.

Cihazın tasarımına göre, akıllı saatin ön tarafındaki kamera, kullanıcıların görüntülü görüşme yapmasına izin verirken, arkasında bulunan kamera ise kullanıcıların fotoğraf ve video çekmesine olanak sağlayacak. Hatta Facebook, cihazda ek aksesuarlar kullanılması için bazı firmalarla görüşmelere başladı bile.

Haberin Devamı

Öte yandan, akıllı saatinde sağlık özelliklerine de yer verecek olan Facebook'un saatle mesajlaşma imkanı sunacağı da belirtiliyor.

Modelin önümüzdeki aylarda 400 dolar gibi bir fiyattan satışa sunulacağı da sızan bilgiler arasında yer alıyor.

Son dönemlerde teknolojik donanım pazarında giriş planları ve bu yönde geliştirdiği projeleriyle gündeme gelen Facebook'ta CEO Mark Zuckerberg, bu mart ayında şirketin artırılmış gerçeklik (AR) akıllı gözlükleri geliştirdiğini duyurdu.