Bilim - Teknoloji Facebook can sıkıyor!
Paylaş
Facebook can sıkıyor!

Facebook'un "müthiş" arama işlevi, kullanıcıların keyfini giderek daha fazla kaçırıyor!

Facebook'un yeni arama işlevi Graph Search'ten şikayetçi olan kullanıcıların sayısı her geçen gün artıyor. Facebook'u İngilizce kullananların erişebildiği işlev hakkındaki şikayetler, Graph Search'ün çok fazla detayı açığa vurduğu yönünde.

Haberin Devamı

Graph Search'ün amacı, Facebook'a basit veya karmaşık sorular sorarak arkadaşlarınızı, yerleri, ilgi alanlarını ve fazlasını bulmanızı kolaylaştırmak. Ancak KGO-TV'nin haberine göre Facebook kullanıcısı Lauren Levine, gizlilik ayarlarının profilindeki her şeyi normalde sadece arkadaşlarının görebildiğini, ancak arama kutucuğuna tıklandığında her şeyin değiştiğini, "her tür menü seçeneğinin görünür hale geldiğini", "kendi fotoğraflarının, arkadaşlarının ve yüklediği fotoğrafların göründüğünü" söylüyor. Levine'in bahsettiği bu işlev, Graph Search'ün ta kendisi ve Faceebook, son zamanlarda yaptığı ilke değişikliğiyle Graph Search'ten kendinizi silmenize izin veriyor.

"Yorum yaptığım fotoğraflar, beğendiğim fotoğraflar, arkadaşlarımın yorum yaptığı fotoğraflar" diyor Levine ve ekliyor "orada olduğunu hiç bilmediğim her tür şeye rastlamanız mümkün".

Haberin Devamı

Levine'in paylaştığı her şey "özel" de olsa, herkesin görebileceği biçimde paylaşılan arkadaşının fotoğrafına yaptığı yorumlarda etiketlenmek, bu etiketlerin Levine'in profilinde görünür hale gelmesine neden olmuş. Benzer sıkıntısı olan birçok kullanıcı var. Öğretmenlik yapan Dena Shapiro, arkadaşıyla içki içerken paylaştığı fotoğrafın öğrencileri ve öğrencilerinin velileri tarafından görünmesini istemediği söylüyor.

Görünen o ki Facebook'un kullanıcılarının Graph Search'teki görünürlüğü hakkında bazı değişiklikler yapması, ya da en azından bu konuda kullanıcılarını daha iyi bilgilendirmesi gerekiyor.

Resimlerle: 2013'ün en iyi 10 Facebook oyunu

Kaynak: CHIP Online